Bakery Portuguese Egg Tarts Macau Lord Stow

Bakery Portuguese Egg Tarts Macau Lord Stow

Terdapat beberapa makanan popular di Macau seperti burger daging, biskut badam dan tat telur. Itu tart telur sering dirujuk sebagai Portuguese Egg Tarts dan terdapat perbezaan yang signifikan dari segi rupa dan rasanya.

Terdapat beberapa tempat untuk Tarts Telur Portugis. Anda mempunyai rantaian mengkomersilkan kedai-kedai seperti Koi Kei bakeri dan Choi Heong Yuen roti tetapi mereka sama-sama baik jika anda membandingkan orang-orang yang ada di Malaysia. Sebaik-baiknya walaupun harus roti Lord Stow dan bakeri pertama mereka terletak di Colane Square dan mereka masih di sekitar. Oleh itu, mereka melakukan francais mereka juga di negara-negara seperti Hong Kong, Korea Selatan, Jepun dan Filipina.

macau_lord_stow_bakery_01

Kedai roti ini telah diasaskan oleh mendiang Inggeris Andrew Stow dan isterinya pada tahun 1989. Stow yang menciptakan tart telur dengan resipi rahsianya dan selama ini, ia mendapat populariti yang besar. Bakery tart Portugis telur Lord Stow itu dianggap yang terbaik di Macau sekarang.

macau_lord_stow_bakery_04

Cawangan utama mereka terletak pada 1, Rua da Tassara, Colane Square di dua tingkat banglo-kedai seperti bangunan. Ia adalah sukar untuk terlepas tempat kerana ada sentiasa beratur panjang walaupun pada hari hujan.

Anda tidak akan mempunyai peluang untuk melihat banyak, tetapi untuk memerintahkan tart. Terdapat berpuluh-puluh orang beratur di belakang saya. Seperti kuki Amos Terkenal, anda akan mendapat bau percuma dalam kedai roti.

Anda dapat melihat banyak tindakan dalam kedai roti sebagai pekerja mendapat dulang tart telur ke dalam ketuhar. Walaupun sebahagian daripada mereka, mengambil tart yang baru dibakar dari ketuhar.

Itu tart telur yang dijual pada MOP 8 setiap dan anda membayar MOP 45 untuk kotak enam. Oleh itu, saya membeli 8 kotak tart telur Portugis balik ke Malaysia.

macau_lord_stow_bakery_03

macau_lord_stow_bakery_02

Saya disimpan kebanyakan tart telur Portugis di dalam peti sejuk dan selepas satu minggu, saya mengambil mereka keluar dan bakar mereka dan ia masih rasa baik (dan sila Saya tidak menggalakkan anda untuk melakukan perkara yang sama seperti yang saya lakukan). Perkataan boleh meluahkan bagaimana saya menikmati mempunyai tart ini dan bagaimana lazat mereka. Hanya ingat untuk singgah ke kedai mereka atau di Venetian untuk tart telur Portugis pengalaman yang sukar dilupakan. Jika anda tidak pernah cuba Lord Stow, ia sebagai anda tidak pernah makan Tarts Telur Portugis sebenar!

Lord Stow Bakery Alamat dan Perhubungan:

1 Rua da Tassara
Colane Sq., Macau
Telefon: +853 2888 2174
Laman Web: http://www.lordstow.com

One comment to “Bakery Portuguese Egg Tarts Macau Lord Stow”
  1. Pingback: Macau – membawa pada bling! | Our Memory

Comments are closed.