Panduan perjalanan Singapura

Negeri-bandar Singapura telah berkembang menjadi destinasi panas, mengadun campuran memabukkan budaya Asia dengan memandu berterusan untuk kemajuan.

Sisa-sisa zaman penjajahan British masih boleh didapati di beberapa seni bina abad ke-19 halus, dan terdapat banyak di jalan pusat membeli belah dan menara korporat, tetapi reputasi Singapura sebagai suatu tempat yang agak membosankan telah ditolak (seperti kebanyakan perkara di sini) untuk tong.

lawati-singapura

Bersih? Ya. Selamat? Ya. Boring? Tidak. Singapura hari ini adalah metropolis berteknologi tinggi dengan semangat goodtime. Tali leher yang telah betul-betul menjadi longgar.

Walaupun penempatan sebelum ini telah wujud di pulau itu, pembangunan Singapura telah menendang-mula oleh imigresen besar-besaran di seluruh Asia pada abad ke-19. Akibatnya, ia masih memainkan rumah kepada campuran etnik Cina, Melayu dan India, serta ekspatriat dari seluruh dunia.

Bangunan pencakar langit yang berkilauan menara atas Singapura melindungi pelbagai jenis bangunan yang lebih tua, termasuk kuil dan masjid yang Stud bandar ini pelbagai budaya. Sangat berminat bagi pelawat asing, kumpulan-kumpulan yang berbeza cenderung untuk menggunakan bahasa Inggeris sebagai bahasa yang sama mereka.

Lapangan Terbang Changi terus ke atas pemilihan bagi perkhidmatan dan kemudahan, dan dalam banyak cara menekankan usaha Singapura untuk kecekapan, tetapi bandar hari ini juga di suatu tempat dengan kehidupan malam dan beberapa tempat yang benar-benar luar biasa untuk makan yang menarik.

Makan dengan baik adalah obsesi tempatan dan anda akan dapati contoh-contoh cemerlang daripada segala-galanya dari jalan makanan Cina untuk masakan Perancis klasik. Dan sementara ada tempat makan mewah oleh sedozen, anda tidak perlu berbelanja besar untuk makan dengan baik. Pot-mengukus gerai penjaja seperti menjadi sebahagian daripada pengalaman Singapura sebagai periuk sawit dan sarung tangan putih Raffles.

Sudah hari-hari apabila Singapura bernilai terutamanya sebagai persinggahan, dan mungkin bagi pusat yang sangat besar. Hari ini, keapungan industri pelancongan yang digambarkan dalam perkembangan utama seperti Marina Bay Sands, yang dikaitkan tiga menara kini nampak kurang jelas ke atas pusat bandar. Tambah ke ini aliran malar kehidupan dalam suku kaum di Chinatown, Little India dan Kampong Glam, dan hasilnya adalah salah satu daripada bandar-bandar Asia yang paling menarik. Untuk sesiapa yang ingin melawati orchid road, anda boleh menginap di orchid hotel singapore and lokasinya cantik dan senang akses ke mana-mana.