The Ritz Carlton

LOKASI:
The Ritz Carlton terletak di Jalan Imbi di pinggir daerah membeli-belah di Bukit Bintang. Jika anda memandu, terdapat cukup banyak dua pusat akses utama ke dalam zon letak kereta hotel, dan kedua-duanya sering memerlukan membanting tulang dalam kesesakan lalu lintas yang besar Jalan Bukit Bintang. Yang lebih baik daripada kedua-dua adalah dengan mengambil Jalan Bukit Bintang dari Jalan Tun Razak (utara atau selatan) dan membuat pusing kiri ke dalam satu arah jalan Jalan Imbi. Anda akan melihat pintu masuk kanan ke hotel yang betul tidak lama kemudian. Laman web rasmi untuk The Ritz Carlton di Kuala Lumpur seolah-olah mencadangkan menggunakan pintu masuk kiri yang ketat diapit di antara The Westin Hotel & Residences dan JW Marriott Hotel, yang lebih sering daripada tidak, tersumbat dengan lalu lintas. Kebanyakan pelanggan untuk The Ritz-Carlton tiba di kereta mahal mereka diimport atau limos sangat-disekuritikan, tetapi hanya dalam kes seseorang yang bertanya, paling dekat akses KL Monorel adalah di stesen Bukit Bintang kira-kira 10 minit berjalan kaki.

The-Ritz-Carlton-kuala-lumpur

HURAIAN:
Secara rasmi membuka pintunya kepada orang ramai pada 1 Disember, 1997, The Ritz-Carlton mungkin rangkaian hotel yang dinanti-nantikan yang akan diperkenalkan ke tempat kejadian hospitaliti Kuala Lumpur pada masa itu. Diperkenalkan oleh tidak lain daripada YTL Kumpulan inovatif yang telah berjaya memberikan nafas baru jalur membeli-belah Bukit Bintang ke dalam salah satu yang paling dicari-selepas lokasi di Kuala Lumpur, The Ritz-Carlton bertujuan untuk pemindahan tradisi kaya dengan kemewahan dan kualiti perkhidmatan yang tiada tandingannya ke jalan-jalan bandar. Memang begitu, hotel yang baik tanpa kesilapan mengemulasi pelbagai kepercayaan tinggi kehidupan magnitud Anglo-Franco telah sejak dibawa pulang beberapa anugerah termasuk “Top 5 Butlers Hotel di Dunia” – The Independent, United Kingdom (2005), Travel & Leisure 500 : “Terbesar Hotel di Dunia” – Travel & Leisure (2004), “Salah satu Hotel Top 30 Asia” – Conde Nast Traveler Pembaca Anugerah Pilihan (2001), antara lain.

Setelah pemeriksaan lebih dekat, seorang pun akan menyedarinya kompleks bangunan berkembar di The Ritz-Carlton. Sebenarnya struktur bangunan yang lebih tinggi menjadi tuan rumah 114 kediaman persendirian dalam konfigurasi 2 atau 3 bilik tidur. Kawasan hotel ditempatkan di sebelahnya dalam sebuah bangunan 20-tingkat hanya beberapa meter dari Jalan Imbi sendiri. Untuk kajian ini, saya akan mengaitkan dengan pengalaman saya dengan hotel ini sahaja, walaupun saya membaca bahawa susunan bahagian dalam kediaman persendirian mereka adalah cukup banyak yang sama dengan hotel. Sebagai snapshot cepat, The Ritz-Carlton menjadi tuan rumah 251 bilik tetamu termasuk 30 suite yang didukung teguh dalam suasana yang benar-benar butik dan mewah. Kategori bilik / suite adalah Deluxe (40 meter persegi), Executive Deluxe (46 meter persegi), Executive Suite (70 meter persegi) dan Premier Suite (84 meter persegi). Kajian semula ini hendaklah memenuhi kebanyakannya pengalaman saya tinggal dalam kategori bilik Deluxe di The Ritz-Carlton, yang dalam beberapa cara akan memuaskan keperluan minimum untuk sejumlah pengalaman di hotel.

Bagi mereka yang sering membaca ulasan hotel saya akan tahu jenis bilik dan hotel reka bentuk yang saya sebahagian kepada. Oleh itu kajian ini ditulis dengan andaian bahawa saya kepala-ke-tumit dengan pengaruh penjajah Inggeris-Perancis yang berasal di seluruh hotel. Bilik Deluxe, pada 40 meter persegi terbina, adalah sangat luas. Ia membuka ke berjalan-dalam kabinet besar yang menyimpan dua jubah mandi, korban jarang berlaku walaupun dalam kebanyakan pertubuhan lima bintang. Melangkah ke dalam ruang tamu merangkap tempat tidur, kita tidak boleh membantu tetapi kagum dengan katil king tambahan-mewah yang murah hati tuan rumah sekurang-kurangnya 6 bantal bulu angsa (dan sekiranya anda memerlukan lebih, terdapat dua bantal yang tersimpan di dalam pintu masuk kabinet). Saya juga suka dengan penempatan sofa kerusi malas dan Uthmaniyyah mikrofiber, setiap di tengah-tengah bilik dan di kaki katil king. Walaupun The Ritz-Carlton mendakwa mencontohi kesenian etnik tempatan dalam pilihan pemasangan ini, kaedah tinjauan saya adalah bahawa Bahagian dalam bilik Deluxe mengambil masa lebih pada neo-klasik atau tema penjajah lama-dunia seperti perabot kayu pepejal gelap, warna tanah-nada kertas dinding , tatah tembaga pada cermin dan bingkai, dan lain-lain. Walaupun rupa konservatif bukan bergaya, bilik Deluxe penuh dengan peralatan moden seperti HD TV panel rata lebih lebar, pemain DVD / VCD, internet jalur lebar percuma (saya amat kagum dengan kelajuan muat turun), kedai-kedai pelbagai kuasa di atas meja kerja untuk capaian mudah, penyesuai iPod, dua talian telefon IDD dengan pembesar suara dan peti keselamatan elektronik. Semua dalam semua, apa yang hotel bercadang untuk lakukan adalah untuk mewujudkan suasana yang hangat dan selesa untuk setiap bilik dan suite, dan dalam kejujuran semua, The Ritz-Carlton adakah itu hak untuk tee.

Berbanding dengan kawasan tempat tidur, bilik mandi saiz terbaik boleh digambarkan sebagai humongous juga. Pintu masuk ke dalam bilik mandi membuka sia-sia yang luas dan besar pada bahagian atas kaunter marmar. Teliti diatur dalam pantang sinki adalah barang-barang mandian seperti syampu, perapi, gel mandi, sabun tangan, tuala muka dan lain-lain. The tab mandi adalah mewah dari segi saiz dan kelengkapan, dan jika saya tidak silap, anda boleh meminta pelayan untuk membantu menyediakan tab mandi penuh di dalam tab mandi. Pada rak tuala 4 tuala mandi disediakan untuk tetamu berbanding hanya dua pada hotel lain. Sesungguhnya di hotel ini, anda kurang cenderung untuk memanggil tuala mandi tambahan atau dua (tetapi jika anda lakukan, anda mesti benar-benar kiasu!). A kubikel pancuran diletakkan di dalam kawasan bilik air dan ia mempunyai kepala pancuran mandian hujan. Secara jujur, saya kurang sedikit kagum dengan pengalaman pancuran hujan dan saya menghitung kepala pancuran hanya telah diganti dengan yang semasa dalam inisiatif pembaharuan baru-baru ini. Bagaimanapun, saya boleh pergi pada dan pada kira-kira di dalam bilik Deluxe tetapi saya agak berhenti di sini dengan mengatakan bahawa segala-galanya diatur dengan teliti untuk rumah-jauh-dari-rumah rasa dan satu akan terkejut dengan keselesaan makhluk yang ditampilkan dalam Deluxe bilik.

Menjadi sebuah hotel butik mewah, hosting kemudahan kesihatan terkemuka adalah diberikan untuk The Ritz-Carlton. Di tingkat 4 adalah pusat kesihatan sehenti yang mempunyai sebuah gimnasium yang serba lengkap, kolam renang, ruang tamu dan baru-baru ini, Spa Village. Ruang tamu adalah benar-benar mengagumkan dengan penempatan selesa sofa rotan dan kabinet kayu megah di mana barang-barang antik yang dipamerkan. Pelbagai bahan bacaan boleh didapati dari meja dan pengunjung boleh pukul diri di ruang tamu yang selesa. Pada waktu petang, pandangan berkilauan pusat bandar boleh dinikmati dari ruang tamu itu juga. Ruang tamu membuka ke kolam renang luaran yang menghadap ke sebelah yang kurang menarik di bandar, iaitu kawasan Pudu. Berjemur katil yang murah hatinya pada pinggir dan berdasarkan dari pemerhatian saya, anda mungkin akan menjadi satu-satunya orang di kolam renang pada waktu tertentu. Walau bagaimanapun, saya mendapati kolam renang agak kecil dengan tiada ciri-ciri teladan, tetapi sekali lagi, satu jarang peduli mengenainya. Bersambung dari kawasan kolam adalah Spa Village yang baru yang diperkenalkan di hotel ini beberapa tahun lalu. Sebuah kolam renang yang tersembunyi menyapa pengunjung yang tiba ia menjerit dan Bali di seluruh. Sebuah kolam Bali diilhamkan benar-benar mengagumkan landskap dengan langkah persegi, air pancut lembut mengeluh dan kehijauan yang subur terhadap dinding yang menjulang tinggi yang berkesan perisai pengunjung spa dari hiruk-pikuk jalan-jalan di luar. Terdapat beberapa katil urut luar berhadapan satu bahagian hijau yang menenangkan di mana pengunjung boleh memilih untuk jumlah rawatan kepala ke kaki.

The Ritz-Carlton secara rasmi menjadi tuan rumah tiga cawangan F & B yang pelbagai bertemakan, tidak termasuk bar tepi kolam di tingkat 4, Kampung Perayaan di Starhill Gallery bersebelahan yang menjadi tuan rumah kepada 13 restoran-restoran dengan nama-nama seperti Shook !, Nelayan Cove, Thai saya, Pak Loh, Vansh, Jogoya, Gonbei, Enak, Tarbush dan Sentidos Tapas adalah semua terlalu biasa dengan pembeli setia Bukit Bintang, dan juga Carlton Gourmet di lobi di Ritz-Carlton Residences. Disusun antara lobi utama dan tingkat 1 adalah Lobby Lounge yang dinamakan. Bermain pada tema kolonial Inggeris, lounge yang dilengkapi dengan sofa kulit mewah dan dinding kayu mewah dalam suasana yang agak tradisional. Keistimewaan utama lounge adalah teh tinggi Inggeris yang ditawarkan dari 1500hrs untuk 1700rs harian. Dalam tempoh ini, menjangka untuk melihat multi-tier hidangan troli penuh dengan skon dan kek, bersama-sama dengan koleksi teh yang terbaik daun segar dicampur dengan air panas mendidih dari bekas tembaga. Saya agak kagum dengan seluruh persediaan (dan ini datang dari peminat bukan Inggeris yang memilih kafe latte manakala di ruang tamu). Kadang-kadang, nombor klasik menenangkan yang bertali oleh pemain kecapi yang berdedikasi di pintu masuk ruang tamu, yang semua dalam semua, nudges sedikit wee lebih daripada suasana yang elegan dan canggih. Di tingkat 1 terletak Rossini yang unik mempunyai makan Suasana Tuscan-tema. Bufet sarapan pagi dihidangkan setiap hari di Rossini ini dan jika anda fikir anda tidak bersedia untuk sarapan gaya Itali, jangan bimbang, kerana restoran yang sebenarnya menyajikan sarapan tetap pilihan tempatan dan Barat. Bilangan hidangan boleh didapati di kaunter bufet yang agak terhad walaupun dengan cara yang baik, sebagai pengunjung boleh memilih pilihan yang baru disediakan dari gerai dapur terbuka. Sebagai contoh, saya memilih satu hidangan Benedict telur yang saya dapati sangat sedap. Saya juga tertarik dengan perhatian kakitangan menunggu mengendalikan restoran kerana mereka pada kaki mereka untuk memenuhi keperluan anda secara literal kepada mendapatkan-pergi. Malah, hanya beberapa minit selepas saya sangat menyenangkan dibersihkan makanan saya yang mempunyai urusan tunggu tekun mengambil plat tanpa anda mempunyai untuk memberi isyarat untuk seseorang untuk mengosongkan jadual yang biasa kami lakukan di hotel-hotel lain. Menariknya, saya telah menyerahkan soal selidik oleh kakitangan untuk mengukur pengalaman keseluruhan dan saya telah memberikan mereka sambutan hangat berdasarkan pengalaman yang menyenangkan. Selain daripada itu, di tingkat 2 terletak Li Yen, sebuah restoran yang memenangi anugerah Cina yang pakar dalam santapan Kantonis dan juga sekali-sekala makan tengahari dim sum.

Secara keseluruhan, kemudahan dan perkhidmatan tetamu di The Ritz-Carlton keseimbangan yang sempurna antara penginapan hotel yang mewah tetapi praktikal. Kebenaran diberitahu, perkhidmatan tetamu di The Ritz-Carlton adalah terkemuka dan kebanyakannya tidak dapat ditandingi dari segi perhatian dan kemesraan mereka. Lebih sering daripada tidak, kakitangan meja depan atau seorang eksekutif pentadbiran akan menyambut anda dengan senyuman yang besar, dan kakitangan perkhidmatan lain seolah-olah bersedia untuk membantu anda dalam apa jua cara yang mungkin. Simpannya untuk satu kegusaran sedikit disebabkan oleh kakitangan tempat letak kenderaan valet apabila saya mula-mula memandu ke hotel yang saya percaya adalah langkah-langkah keselamatan standard mereka (saya sedang memandu sebuah kereta Proton Wira yang berusia 5 tahun dan bukannya Lexus atau BMW dengan kereta satu angka pinggan, kerana itu mereka terpaksa bertanya!), pengalaman keseluruhan adalah benar-benar menyeronokkan.

Saya datang ke The Ritz Carlton dengan banyak soalan, dan apabila melangkah keluar dari hotel, saya mempunyai semua jawapan.

KEPUTUSAN SAYA:
Perfection untuk tee. Spick dan keadaan span di sekeliling. Amat mesra dan kakitangan yang prihatin. Baik kemudahan tetamu keseluruhan. Satu gambaran sebenar dibuat-buat kecemerlangan perkhidmatan Ritz-Carlton.

, ,