Redang Beach Resort

HURAIAN:
Redang Beach Resort (atau yang biasa dipendekkan RBR) terletak betul-betul bersebelahan dengan resort yang mempunyai senibina yang indah Laguna Redang. RBR mengambil masa yang lebih kepada pendekatan seni bina moden. Membandingkan kedua-dua resort adalah seperti meletakkan epal dan sebelah-sebelah oren.

Resort ini menyediakan anda dengan rasa masyarakat yang rapat, di mana beranda bilik menghadapi satu sama lain, dipisahkan oleh jalan yang sempit di antara kehijauan. Agak reka bentuk yang pandai dalam memaksimakan ruang sambil memberikan rasa resort Suasana.

redang-long-beach

KEMUDAHAN:
Terdapat 120 bilik kekalahan dalam jumlah, Standard dan Deluxe unit. Bilik-bilik yang terletak di beberapa blok gaya-chalet dengan cat dinding neutral dan serambi kecil (boleh memuatkan 1-2 orang). Setiap bilik dilengkapi dengan penghawa dingin, bilik mandi dengan pancuran mandian air panas, dll Secara umum, bilik yang serba lengkap dengan kelengkapan asas namun moden (di sisi, bilik-bilik di Laguna Redang agak plushy dengan kayu yang banyak dan penggunaan marmar) .

Satu ciri yang menarik di resort ini ialah ia mempunyai kaki terbuka yang menempatkan beberapa unit komersil seperti kedai pastri (saya mempunyai sarapan kedai roti mewah di La Patisseria), galeri batik, kedai cenderamata, kedai runcit, dan lain-lain Agak satu konsep yang baik dilakukan tanpa terlebih penekanan kepada pengalaman membeli-belah sebenar (itulah yang Kuala Lumpur adalah di sana untuk, tidak Redang!).

Selain itu, anda boleh mencari sebuah kedai menyelam di sini, selain dua buah restoran, salah satu daripadanya ialah konsep al fresco (terbuka).

TARIKAN:
Resort ini berhadapan Pasir yang jelas Pantai Panjang indah dan kristal di mana seseorang boleh bersantai di matahari, berenang atau bersnorkel. Pantai ini adalah panjang dan luas, cukup untuk ruang peribadi anda sendiri. Pandangannya adalah menakjubkan.

Sebagai alternatif, saya amat mengesyorkan membuat perjalanan bot ke pantai terpencil di Pasir Kalong yang menawarkan sans pantai menakjubkan orang ramai.

Tempat snorkeling juga boleh didapati di pantai berhadapan resort. Betul dengan pintu masuk resort adalah tempat yang bernama Tanjung Mak Cantik yang menawarkan pengalaman snorkeling baik antara singkapan batu. Untuk jauh di utara adalah tempat snorkeling popular dipanggil Tanjung Tengah yang terkenal dengan koloninya remaja hitam-tip jerung terumbu.

HARGA:
Kadar hari minggu untuk berdasarkan asas berkembar perkongsian pakej 3H2M di bilik Standard daftar masuk bermula pada RM400 setiap orang. Kadar Weekend naik ke RM450 setiap orang dan boleh menyentuh halangan RM500 pada hujung minggu super-puncak seperti cuti umum sama ada Malaysia atau Singapura, cuti sekolah, dan lain-lain kadar Pakej di bilik Deluxe pasti pergi sedikit lebih tinggi daripada dalam bilik Standard .

Seperti biasa, pakej biasa akan termasuk dengan perahu dari Jeti Merang, lawatan snorkeling, makan penuh, dan sebagainya. Adakah menghubungi resort langsung untuk harga terkini dan pakej.

, ,