Ada berehat di Lan Kwai Fong!

Berikut adalah pemandu pelancong untuk mendapatkan ke Lan Kwai Fong, tempat di Hong Kong yang paling popular dan dikenali untuk malam keluar.

Lan Kwai Fong adalah mungkin kawasan Hong Kong yang paling popular dan terkenal untuk malam keluar dan daerah hiburan atas Hong Kong. Mempunyai banyak bar, pub, kelab dan restoran, ia adalah pilihan yang popular untuk kaya penduduk tempatan, ekspatriat dan pelancong.

lan-kwai-fong-02

Restoran dan pub yang terkenal suku Hong Kong terletak bersebelahan dengan daerah perniagaan pusat, tetapi seolah-olah wujud dalam dimensi yang berbeza.

Dengan lebih 100 restoran dan bar yang melapisi jalan-jalan batu buntar, ia adalah tempat utama Hong Kong untuk pergi untuk minuman, perayaan dan pihak.

Ia adalah kawasan hiburan yang paling popular di Hong Kong. Kebanyakan tindakan itu berpusat di sekitar persegi panjang yang terbentuk oleh L berbentuk LanKwaiFong dan selari D’Aguilar Street, tetapi jalan-jalan depan keluar (Wyndham dan Wellington) biasanya dianggap sebagai sebahagian daripada daerah itu juga.

lan-kwai-fong-03

Ia adalah sebuah daerah bar dipanggil “Fong,” yang benar-benar bersinar selepas matahari terbenam. Anda boleh memulakan dengan minuman predinner di mana-mana nombor bar, kemudian menikmati makan terbaik di wilayah itu, sebelum berhenti di kelab malam untuk boogie sepanjang malam.

Penuh gweilos dan kotoran, bar selepas bar yang melimpah dengan orang keluar ke jalan di setiap arah.

Ia adalah tempat yang perlu berpengalaman dengan itu muzik keras blaring ke jalan dan kehidupan malam di Hong Kong.

Orang-orang dari semua lapisan masyarakat menikmati minuman dengan rakan-rakan dan rakan sekerja.

Lan Kwai Fong, bandar yang bar utama dan daerah kehidupan malam, telah menjalani sesuatu kebangkitan sejak beberapa tahun kebelakangan ini dengan menambah pelbagai aktiviti dan promosi baru.

Idea di sebalik inisiatif ini adalah untuk tunai di atas imejnya sebagai salah satu daerah hiburan atas Hong Kong.

LanKwai Fong adalah tempat yang baik untuk lelaki perniagaan dan wanita untuk berkumpul untuk bir yang berharga daripada dunia ini.

Happy hour adalah munasabah pada kira-kira HK $ 30, tetapi harga biasa adalah sesuatu seperti HK $ 80 dalam yang paling baik daripada bar.

Minuman agak mahal dalam supaya pelajar atau orang dewasa muda akan membeli minuman di 7 Eleven untuk kurang daripada HK $ 10 atau sesuatu dan mereka akan tergantung di luar bar di mana mereka masih boleh mendengar muzik dan bercakap dengan rakan-rakan mereka.

Tempat ini penuh sesak pada Jumaat dan Sabtu, bagaimanapun pada minggu mencari kerusi tidak ada masalah kerana ia adalah sedikit kosong itu.

Terletak di antara daerah membeli-belah di bandar, Lan Kwai Hong Kong berada dalam langkah pusat membeli-belah dan tempat-tempat hiburan.

Di samping itu, makan, restoran dan kafe di daerah Soho adalah hanya beberapa minit.

Antara tempat tarikan kawasannya merangkumi Kuil Man Mo, bola Street, Hollywood Road, Konvensyen Hong Kong dan Pusat Pameran, Hong Kong Park, Temple Street, dan Peak.

Lan Kwai Fong Hong Kong adalah kurang daripada sepuluh batu dari stesen kereta api.

lan-kwai-fong-01

Kemudahan pelancongan yang disediakan oleh hotel ini termasuk perkhidmatan sewa dan pengangkutan ke dan dari terminal feri dan stesen kereta api.

Terdapat satu ratus enam puluh tiga bilik di Lan Kwai Fong Hong Kong Hotel, dan setiap bilik dilengkapi pelbagai kemudahan. Setiap bilik mempunyai pemandangan bandar, pelabuhan, atau pergunungan. Kemudahan termasuk bar mini, pembuat kopi dan peti besi dalam bilik, bilik mandi peribadi dengan pancuran mandi, televisyen skrin rata, dan balkoni.

Gaya Cina moden termasuk dalam tiga puluh tiga cerita di Hotel Lan Kwai Fong Hong Kong. Hotel ini menawarkan kemudahan seperti persidangan dan perkhidmatan perniagaan kawasan, perkhidmatan dobi, pertukaran mata wang, pusat kecergasan, kaunter penyambut tetamu 24 jam, dan perkhidmatan urut.

Hotel disini juga dilindungi oleh rangkaian pengangkutan, MTR, Star Ferry, Airport Express Hong Kong Station dan Hong Kong Terminal Feri Macau dalam jarak berjalan kaki. Galeri seni, butik-butik pereka dan kedai-kedai antik yang berselerak di sekitar mewujudkan suasana seni dan budaya yang unik. Seperti Panda Hotel Hong Kong.

Perkhidmatan bas ulang-alik percuma berjadual disediakan ke stesen Airport Express Hong Kong yang menyediakan cara yang paling mudah untuk mendapatkan sekitar.