Top 10 Perkara yang Lihat di (dan sekitar) Perth

Bandar paling terpencil utama Australia, Perth adalah sebuah metropolis moden hampir dua juta, ibu negara Australia Barat, dan sudah sepatutnya menjadi salah satu tempat teratas di negara ini untuk melawat. Secara tradisinya dilihat sebagai kota kara mundur macam, hari Perth mempunyai kemudahan daripada mana-mana bandar utama, dan kemudian beberapa. Dengan iklim tropika yang selesa dan berdekatan dengan pantai, hutan, pulau, negara wain, dan melayari, ada sesuatu di sini untuk setiap jenis pelancong. Berikut adalah beberapa tempat kegemaran kami di dalam dan sekitar kawasan metropolitan yang lebih besar yang bernilai meletakkan dalam senarai yang mesti melihat anda (mengikut abjad):

Beach City

perth-city-beach

Ini adalah tempat teratas untuk menikmati keindahan lautan dengan penduduk tempatan. Bukit pasir luas, gelombang laut yang bagus, pasir super lembut, air biru, dan penduduk yang mesra membuat ini salah satu destinasi hujung minggu atas untuk warga kota. Mengharapkan daya tarikan santai dan suasana negara, walaupun di pinggir sebuah bandar utama.

Freemantle

perth-freemantle-market

Hanya 30 minit ke selatan pusat bandar Perth terletak sebuah bandar pelabuhan yang sangat eklektik azimat hampir semua orang yang membuat perjalanan. Satu tempat yang sempurna untuk berjalan-jalan dan terlibat, ‘Cappuccino Gaza’ yang terkenal merupakan tempat yang sesuai untuk mengambil kopi atau menggali masuk ke beberapa makanan laut segar Lautan Hindi. Tukang tempatan dan Aborigine asli berubah dalam kraf indah dan terdapat beberapa bangunan warisan bernilai check-out, termasuk Penjara Freemantle, Muzium Kapal Karam dan Pusat Seni Freemantle. Dan ada menolong yang baik kecilan untuk peminat bir!

KingPark dan Botanic Garden

Ini adalah tempat untuk berehat dan menikmati kebaikan semula jadi di Perth. Terletak di sebelah Sungai Swan dengan pemandangan Banjaran Darling, sebahagian besar taman ini disimpan dalam keadaan semula jadi. Flora dipenuhi dengan 319 spesies tumbuh-tumbuhan asli di kawasan tersebut dan pelbagai burung memanggil rumah taman. Membawa selimut, makanan, dan menikmati petang malas.

Margaret River

perth-margaret-river

Dengan lebih daripada 100 ladang anggur di kawasan itu serta bertaraf dunia surfing, ada banyak untuk menikmati di sini. Drive A tiga jam selatan Perth membawa anda pantai yang cantik, restoran yang hebat, dan kedai-kedai coklat artisanal. Margaret River adalah kebahagiaan tulen dan sesuai untuk lawatan sehari atau melarikan diri dalam sekelip mata.

The Pinnacles

Beribu-ribu tiang batu kapur ngeri bangun dari lantai padang pasir yang membuatnya mudah untuk mempercayai bahawa anda telah dibawa ke dunia lain. Terletak tiga jam di utara Perth, Nambung National Park adalah satu khazanah semula jadi yang unik. Dan apabila anda telah mempunyai cukup padang pasir, memukul salah satu pantai yang berhampiran dan Hangover Bay terkenal – sesuai untuk berkelah.

Pulau Rottnest

Boleh dihubungi melalui bot dari Perth atau Freemantle, ini pulau-kereta percuma mempunyai pantai yang hebat, teluk terpencil, dan tempat-tempat memancing yang besar. Dan pada mencari bermastautin critter comel di pulau ini yang Quokka, sejenis yang tupai / memerang / memerang mengadun bahawa pulau itu menarik namanya daripada. Ini adalah kebaikan semula jadi yang terbaik.

Shoalwater Marine Park

Ketua satu jam di utara Perth untuk mendapatkan di bawah air dan menikmati selam skuba atas dan snorkeling. Laut singa, penguin dan ikan lumba-lumba yang kerap dikesan, dan bangkai kapal menjadikannya tempat yang menarik untuk menguji kemahiran menyelam seseorang.

Sunset Coast

Pantai Sunset merupakan satu lagi contoh mengapa Perth adalah destinasi hebat untuk pencinta pantai. Park Marmion Marin di Pantai Trigg adalah hebat untuk snorkeling, boardwalk di Sorrento Quay adalah menarik untuk makan, dan bangkai kapal di Yanchep dan Dua Rocks menawarkan menyelam yang hebat.

The Swan River

Swan River Perth menyediakan pemandangan indah bandar dan semua ia tawarkan. Dari bangunan pencakar langit yang menguasai latar langit untuk taman, pantai, bangunan bersejarah dan kebun-kebun anggur, ia cukup berbaloi meluangkan masa di sungai. Berkayak, berkanu, dan kiteboarding semua sangat popular.

WACA (Australia Barat Cricket Association)

Peminat sukan perlu merancang perjalanan mereka di seluruh perlawanan kriket untuk mengalami tindakan secara langsung. Jika anda tidak ada pada hari permainan, melawat kawasan (Isnin-Jumaat pada pukul 10.00 pagi dan 1:00) dan belajar mengenai sejarah yang menarik di muzium (terbuka 10:00-3:00).

,