Apa yang boleh dibeli di Lotte Seoul Station Mart

Lotte_Mart_Seoul_Station_01

Makanan ringan Korea, Mask, Kosmetik, Pakaian dan lain-lain .. Terdapat banyak perkara untuk membeli apabila perjalanan ke Seoul, Korea Selatan. Sama ada menjurus kepada kategori makanan atau kategori fesyen kegemaran anda, selalu ada sesuatu yang sesuai dengan pembelian anda.

Lotte_Mart_Seoul_Station_02

Satu hari sebelum meninggalkan Seoul, kami melawat salah satu yang terkemuka pasar raya dalam Korea- Lotte Mart. Bagaimana untuk pergi ke Stesen Seoul Lotte Mart? Menyelaraskan di Stesen Seoul MTR (Talian 1, 4) Exit 1 dan ikut papan tanda untuk sampai. cawangan Lotte Mart di Seoul Station bersambung terus ke kereta bawah tanah, dianggap yang mudah satu-stop-kedai di lokasi yang strategik untuk barangan runcit, pakaian, peralatan elektronik dan barangan lain.

Sesetengah pelawat di Lotte Mart membeli banyak. Mereka merebut puluhan rumpai laut, syampu, biskut, coklat, dan sebagainya, mengisi troli untuk hampir melimpah. Kami tertanya-tanya adakah mereka membeli ini untuk kegunaan sendiri, atau sebagai cenderahati. Mengangkat bahu. Bercakap mengenai kesukaran untuk membawa mereka kembali ke hotel? Tidak risau. Terdapat banyak kotak kertas selepas kaunter pembayaran, di mana anda boleh mempunyai mereka secara PERCUMA. Pilihkan saiz yang anda mahu, dan urutannya. Jika tidak, menjimatkan kerumitan dan teruskan ke EMS kaunter penghantaran perkapalan antarabangsa. Anda boleh kurier mereka kembali ke negara anda sendiri dengan kos penghantaran yang berpatutan.

Kami terus pergi ke bahagian makanan, melayari melalui jenis yang tidak terkira banyaknya produk yang dibungkus. Gembira kerana kebanyakan barangan kami membeli rasa benar-benar makanan, dan kesal kerana tidak membeli lagi. Mereka adalah dua (ada yang triple) dalam harga apabila menjual di Malaysia.

1) Market O Brownie Chocolate

Lotte_Mart_Seoul_Station_06

“Anda mesti membeli, ia adalah super nice.” Rakan-rakan kami telah mengingatkan kita untuk membeli Market O brownies. Pada masa itu kita seperti: “brownies dalam kotak, bagaimana khas ia boleh?”. Setelah mencuba, kami berdua bersetuju bahawa brownies coklat itu adalah benar barangan yang baik. Moist, tebal, coklat. Saya makan 4 brownies pada satu masa.

2) Market O Biscuits

Lotte_Mart_Seoul_Station_08

Lotte_Mart_Seoul_Station_07

Biscuit disalut dengan coklat – tidak semua jenama menguruskan untuk meletakkan kedua-dua perkara bersama-sama ke perlawanan lazat, tetapi ya untuk Pasaran O. Saya membeli hanya satu kotak ini, dua paket dalam. Dia makan satu, mendapati bahawa ia merasai jauh lebih baik daripada dia pada mulanya difikirkan. Dia akhirnya menyimpan paket yang lain dan menolak untuk menyelesaikannya.

3) Market O Real Cheese Chip

Lotte_Mart_Seoul_Station_09

Keropok yang Savoury, ketagihan sehingga sekeping terakhir. Crispy, dicampur dengan cheesiness ringan dari cheddar dan keju-keju Camembert.

4) Korean Ramyun Instant Noodles

Lotte_Mart_Seoul_Station_10

Saya tidak suka Shin ramyun di Malaysia. Tapi, apabila beliau cuba satu di Seoul, dan berkata beliau berpuas hati. Kami membeli paket beberapa dan bandingkan dengan orang-orang di Malaysia pasar raya, dan menyedari mereka sebenarnya berbeza, dari bungkusan, dan sebenarnya, untuk rasa.

5) Yuzu Tea

Lotte_Mart_Seoul_Station_11

Ini adalah-mesti beli. Di Malaysia, kita hanya melihat mereka dalam botol kaca. Tetapi Lotte Mart Korea menawarkan kepekatan Yuzu Teh dalam gaya yang berbeza. Kami suka yang dalam kapsul. Satu demi satu, tambah air, hanya baik.

6) Banana Milk

Lotte_Mart_Seoul_Station_12

Kita minum ini sekurang-kurangnya 2 kali sehari dalam Seoul, sarapan dan makan malam, kadang-kadang sebelum makan malam. Terdapat dalam strawberi, cahaya dan perisa lemon madu juga.

7) Petitzel Sweety Sweet Pudding

Lotte_Mart_Seoul_Station_13

Mascarpone Cheese & Cream Sweet Pudding, Tropical Red Musk Melon dan Caramel Milk & Telur. Kami lebih suka yang ketiga.

 

8) Mini Coffee Stick

Lotte_Mart_Seoul_Station_14

Membeli beberapa kotak untuk rakan-rakan sebagai cenderahati. Kopi ini adalah segera (Americano) dibungkus dalam kayu mini. Hanya tambah air panas dan bersedia untuk minum.

9) Honey Tong Tong

Lotte_Mart_Seoul_Station_15

Makanan ringan ini semakin liar di kalangan rakan sekerja saya ini. Kami tidak dapat memahami mengapa Honey Tong Tong begitu popular sebenarnya. cip baik untuk mengunyah, tetapi tidak sangat fikiran-bertiup seperti yang dinyatakan oleh ramai.

10) Banchan

Lotte_Mart_Seoul_Station_16

Dapatkan banchan Korea kegemaran anda di sini. Tidak membeli apa-apa kerana pembelian minimum sekurang-kurangnya 1KG.

 

Bagi pembelian ₩ 30.000 atau lebih, anda layak untuk bayaran balik VAT. Ambil perhatian bahawa Lotte Mart Seoul ditutup pada kedua-alik Ahad setiap bulan.

Merancang untuk melawat Korea untuk Sakura Musim ini? Lihat seoul hotel deals untuk promosi hotel di seoul.

Alamat:
Stesen Seoul Lotte Mart
426 Cheongpar, Jung-gu, Seoul
(122, bongnae-dong, Jung-gu, Seoul)
Hubungi: + 82-2-390-2500
Waktu Operasi: 10:00 am ~ 12:00 am
** Mall ditutup pada kedua-alik Ahad setiap bulan

Bagaimana untuk pergi Lotte Mart?
Menyelaraskan di kereta bawah tanah Seoul Station, ikut Exit 1

,