Ayutthaya Elephant Palace

Ayutthaya Elephant Palace

istana_gajah_Ayutthaya_01

Melawat Ayutthaya Elephant Palace bukan sebahagian daripada rancangan saya. Pemandu tuk tuk menunjuk kepada DIY peta beliau yang digambarkan dan bertanya jika saya mahu pergi ke pergi ke Istana Gajah. Saya fikir tempat itu seolah-olah cukup dekat supaya mungkin juga.

istana_gajah_Ayutthaya_02

Pemandu tuk-tuk peta, yang menunjukkan semua tarikan yang popular di Ayutthaya.

istana_gajah_Ayutthaya_03

Gajah di Istana Elephant adalah “gajah bekerja” dari Elephantstay, sebuah pertubuhan bukan keuntungan di mana anda boleh menjadi sukarelawan (atau menempah pakej) dan mendapatkan beberapa pertemuan rapat dengan makhluk-makhluk yang besar.

istana_gajah_Ayutthaya_05

Terdapat beberapa aktiviti yang anda boleh lakukan di sini:–

1. Makanan gajah baldi sayur-sayuran (dan menyemak hidung mereka) (50 Baht).

istana_gajah_Ayutthaya_04

2. Pose dengan (atau pelukan) gajah dan mendapatkan gambar anda diambil (50 Baht).

istana_gajah_Ayutthaya_06

3. Menaiki gajah di tengah-tengah bandar menarik Ayutthaya (saya terlupa harga untuk satu ini, saya fikir ia adalah 600 Baht untuk menaiki setengah jam?)

Gajah seolah-olah mempunyai hubungan mesra dengan jurulatih, walaupun satu kawasan yang paling jahat telah digunakan sebagai satu cara komunikasi antara jurulatih dan gajah. pengambilan itu tidak digunakan terlalu kerap, dan gajah tidak bertindak balas terlalu banyak apabila pengambilan itu digunakan, mungkin dilindungi dengan lapisan tebal kulit sukar. Mudah-mudahan mereka tidak dizalimi dalam apa jua cara.

, ,