Langkawi Taxi Service

Di Pulai Langkawi, ia mempunyai saluran luas rangkaian yang baik yang berkaitan. Terdapat pelbagai pengangkutan yang ada termasuk teksi, bas van, feri dan sebagainya. Dengan adanya pengangkutan bergantung kepada kemudahan dan kemampuan. perkhidmatan teksi biasanya beroperasi dalam bandar-bandar sahaja. Bagaimanapun mereka juga boleh berunding dengan pergi ke kawasan-kawasan lain dalam negara Malayasia atau di luar seperti Singapura.

teksi_langkawi_01

Pemandu teksi di Langkawi adalah semua bersedia untuk mengambil penumpang di dalam lawatan yang luas di sini mereka dibayar banyak untuk perjalanan pulang juga.

Jika anda berminat untuk lawatan jarak jauh atau destinasi luar maka ia akan menjadi lebih baik jika anda menyewa teksi. Walaupun ia akan menjadi lebih mahal, tetapi anda pasti akan mempunyai perjalanan yang selesa dan anda akan mempunyai privasi yang lebih besar. Pada masa yang sama anda akan benar-benar menikmati pemandangan indah Langkawi kerana anda dinasihat oleh pemandu teksi.

Tetapi jelas antara negeri perkhidmatan teksi agak berpatutan dan mereka menyediakan cara yang cepat di perjalanan. Tambang bagi teksi antara negeri adalah tetap dan tidak boleh tawar-menawar. Secara umumnya meter tidak digunakan oleh teksi ini, jadi memastikan tambang yang betul sebelum memulakan perjalanan anda.

teksi_langkawi_package-01

City Teksi bermeter dan anda membayar mengikut meter.

Jenis-jenis Taxis- Terdapat pelbagai jenis teksi di Langkawi termasuk Teksi Premier dan Budget Taxi.

The Premier teksi termasuk Proton Perdana, Mercedes Benz E220 dan Kenderaan Pelbagai Guna (MPV). Mercedes Benz menempatkan tiga orang dewasa dan seorang kanak-kanak manakala Proton Perdana menempatkan hanya maksimum 3 orang.

MPV ini boleh menampung maksimum empat orang dan seorang kanak-kanak (di bawah 7 tahun).

Budget Teksi termasuk Proton Wira, Klass dan CT Cab. Ini teksi mempunyai kapasiti penumpang maksimum tiga orang.

,