Bukit Tinggi Resort

Bayaran:
Melawat Colmar Tropicale. Rabbit Park,
Jepun Tea House dan Taman Botani untuk RM16 nett (dewasa)
RM8 bersih (setiap kanak-kanak berumur 4-12 tahun)
Caj / sewa memohon aktiviti.

Beberapa aktiviti yang diaturkan di atas permintaan dan tertakluk kepada saiz kumpulan.
Sila sahkan butiran dan semua caj yang terkini dengan Colmar Tropicale.

bukit-tinggi-resort-01

Fancy pergi ke kampung-gaya Perancis yang menarik tanpa perlu meninggalkan Malaysia Ketua untuk Colmar Tropicale di Bukit Tinggi Resort, destinasi bukit baru di Pahang dengan pelbagai tarikan tema unik. Seperti kereta yang naik jalan gunung kepada kira-kira 2,600 kaki, anda boleh mendapatkan gambaran pertama Colmar Tropicale anak burung antara pokok-pokok pain hijau. Ia kelihatan seperti sebuah istana daripada sebuah buku yang. Sebenarnya, Colmar Tropicale adalah pembiakan menawan sebuah kampung Perancis sejak abad ke-16 di daerah Alsace di Perancis. Dalam udara gunung yang sejuk, bunga yang berwarna-warni di taman menambah sentuhan Eropah tarikan.

Pelawat berjalan merentasi jambatan angkat kayu ke pintu Colmar Tropicale, seperti pergi ke istana pada zaman dahulu. Mencari dan anda boleh melihat menara yang direka selepas Menara Riquewihr di Alsace, dengan jam kukuk di bahagian atas. Kanak-kanak hanya suka melihat cuckoo kayu keluar sebagai jam loceng setiap 15 minit dan pada jam itu. Di dalam Colmar Tropicale adalah jalan batu buntar dengan bangunan gaya-Colmar berwarna-warni pada sama ada perumahan sebelah sebuah hotel dan kedai-kedai makanan. Lagi sehingga jalan kampung, Colmar Square mempunyai mata air, yang ingin baik, dan menara tinjau. Anda boleh berjalan kaki naik ke puncak menara dan melihat pemandangan indah bukit-bukit sekitarnya. Selepas itu, berehat di bangku taman sebelum menikmati hidangan di kedai kopi hotel atau di deli kaki lima. Kemudian, anda boleh menyemak imbas di dalam kedai-kedai yang menawarkan pelbagai produk seperti barangan hadiah, kraftangan, pewter, wain dan batik, dan menonton lilin dan sabun membuat demonstrasi di La Livande. Anda juga boleh membuat lilin anda sendiri atau sabun di bengkel. Pengunjung juga boleh menikmati pelbagai aktiviti, termasuk karaoke, permainan papan, renang, mencari harta karun dan sukaneka. Jangan lupa untuk mengambil banyak gambar cenderamata di indah Colmar Tropicale.

Tarikan lain adalah Taman Arnab, kegemaran firma dengan anak-anak yang hanya suka untuk dipeluk arnab. Malah orang dewasa akan terpesona oleh penglihatan puluhan arnab putih, coklat dan kelabu tentang melompat di taman. Tunggangan keldai dan memanah kanak-kanak juga boleh didapati di sini. Tip Tinggi Bukit Tinggi pada kira-kira 3500 kaki di atas paras laut adalah kayu Jepun Tea House sahih, yang pertama di hutan hujan tropika. Ia adalah pengalaman yang menyeronokkan untuk berjalan-jalan santai dalam tenang landskap Taman Jepun, di mana koi yang berwarna-warni berenang di dalam kolam ikan yang terletak di antara tumbuh-tumbuhan yang subur gunung. Bagi pencinta teh, Majlis Teh Jepun boleh dijalankan, dan kimono boleh disewa. The Tatami Spa menawarkan pelbagai rawatan spa Jepun.

Pada malam hari, ada juga yang ‘gunung berapi letusan’ di Bukit Tinggi! Letusan ini berlaku sekali pada pukul 9 malam dari hari Ahad hingga Khamis, dan dua kali pada pukul 9 malam dan 10:15 pada hari Jumaat, Sabtu, sehari sebelum cuti umum dan cuti umum. Selain melawat tarikan ini, terdapat banyak aktiviti-aktiviti sukan untuk menikmati seperti menunggang kuda di Stabil. Bukit Tinggi Golf & Country Club menawarkan 18 lubang bertaraf antarabangsa padang golf, lapangan sasar, lorong boling, tenis, badminton, skuasy, snuker, pingpong, gimnasium, memanah dan paintball tag.

Bukit Tinggi mempunyai sesuatu untuk setiap orang dalam keluarga untuk menikmati. Penginapan hotel boleh didapati di Colmar Tropicale, Golf & Country Club Bukit Tinggi, Meranti Park Suites, dan gaya-Jepun yang mewah Sakura dan Ume Tatami Suites di Taman Jepun, yang menawarkan pemandangan hebat dari puncak sekitar

Bagaimana Untuk Mencapai lokasi: Kira-kira 60 minit dari Kuala Lumpur melalui Lebuhraya Karak

Tarikan berhampiran:

Terdapat berdekatan adalah Taman Botani, di mana bunga-bunga yang berwarna-warni sederhana dan tumbuh-tumbuhan tropika eksotik pasti akan menarik banyak minat. Aktiviti pengembaraan malam, berjalan malam dan meredah hutan dapat dilakukan di Taman Botani.

,