Desa Water Park

Fasiliti sedia ada: outlet makanan segera, kedai hadiah, tempat letak kereta.

Bagi penduduk dan pelawat Kuala Lumpur, ada sebuah tempat air yang besar untuk berehat. Desa Water Park di Taman Danau Desa, terletak berhampiran dengan Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban, dan pemanduan yang singkat dari tengah-tengah Kuala Lumpur, menjanjikan, pengalaman sejuk menyeronokkan untuk semua orang dalam keluarga. Taman air yang popular terletak di dalam persekitaran tropika sebelah tasik 50 ekar, dan terdapat banyak permainan yang menyeronokkan yang berasaskan air untuk mencuba.

desa-water-park-01

Paling lama coaster air bukit di Asia: Bagi yang berani dan berani, ada cabaran hati-raksasa daripada Thunderbolt untuk menakluk. Ini adalah salah satu yang paling lama coaster air bukit di Asia. Menunggang Thunderbolt, dan mempunyai pengalaman hebat gelongsor atas dan ke bawah tiub penggulungan yang tinggi. Dari Thunderbolt, bertugas sehingga di Supertube, di mana anda boleh meluncur melalui kelainan aneh dan bertukar tiub terbuka dan tertutup pada kelajuan perlumbaan yang akan menghantar anda menjerit.

Splash keluar kolam aktiviti: Pergi untuk lebih menjerit kegembiraan dan kesenangan di Splash-Out aktiviti kolam, di mana anda perlu untuk bertahan pada tali dan melompat dari satu kepada yang lain terapung. Mari kita melihat siapa yang jatuh ke dalam air yang pertama! Seterusnya, pergi untuk Shock Wave, di mana anda boleh duduk di pantai dan menunggu gelombang tergesa-gesa dan percikan ke atas kamu. Berhati-hati, ombak boleh mencecah sehingga 1.4 meter! Seterusnya, membuat beberapa tindakan di Sungai Tindakan atau hanya meluncur bersama-sama untuk mengecas semula bateri anda.

Kilang Air muktamad: Datang ke Kilang Air Ultimate dan menghidupkan roda dan tolak butang. Berhati-hati! Air pucuk keluar dalam semua arah dari pancuran mandi dan jet. Masa untuk mendapatkan semua bergelembung di Kolam gelembung, di mana air yang keluar dalam gelembung, atau kepala untuk beberapa renang di Ripple Bay lebih mendalam. Bagi keluarga yang ingin bermain bersama-sama, yang Surf Shack adalah semata-mata sesuai. Berikut adalah platform multi-tahap yang bersepadu dengan paip, injap, takal, baldi dan gelongsor air. Kanak-kanak yang lebih muda akan menikmati permainan air yang direka khusus untuk mereka, termasuk Bayi Wave, Kilang Air dan Slide Pink, dan dihiburkan oleh badut di Clown-A-Round. Anda boleh pastikan masa yang menyeronokkan di Taman Air Desa.

Bayaran Kemasukan: RM17 (dewasa 12 tahun dan ke atas) & RM1O (kanak-kanak 3- 12 tahun)
Percuma untuk kanak-kanak di bawah 3 tahun.
Diskaun Kumpulan disediakan untuk 25 orang dan ke atas.

Bagaimana Untuk Mencapai lokasi: Akses Desa Water Park dari Lebuhraya Persekutuan melalui Taman Desa, atau dari Kuala Lumpur – Seremban Highway melalui persimpangan Taman Desa. Taman ini adalah kira-kira 15 minit memandu di jalan raya jelas dari pusat bandar.

,