Kolam Air Panas Bentong Hot Spring

Kolam Air Panas Bentong Hot Spring

bentong-air-panas-01
Terdapat beberapa mata air panas popular di Semenanjung Malaysia dan sebahagian daripada mereka tidak diketahui. Salah satu daripadanya permata tersembunyi akan menjadi Kolam Air Panas Bentong atau Bentong Hot Spring.

Terletak berhampiran lebuh raya Karak itu, beberapa kilometer dari susur keluar Bentong pertama, Kolam Air Panas Bentong adalah secara senyap-senyap yang tersembunyi dan camouflages sendiri dalam hutan yang indah di Bentong.

Terdapat tanda-tanda amaran bahawa kanak-kanak tidak dibenarkan untuk mandi di kolam renang dan juga ada mungkin mempunyai bakteria atau parasit (langkah-langkah pencegahan) di kolam renang dan jangan cuba untuk minum air kolam renang. Pendek kata, mandi pada risiko anda sendiri.

bentong-air-panas-02

Mata air panas dipercayai mempunyai mineral dari bawah tanah. Oleh itu ramai yang percaya bahawa air panas telah penyembuhan unsur-unsur. Itulah sebabnya air panas di Jepun adalah begitu popular.

Kawasan gelembung adalah tempat yang panas. Itu adalah di mana air bawah tanah yang panas mengalir keluar.
Ia bukan hari yang terbaik untuk kita kerana ia hujan pada waktu pagi supaya air tidak begitu panas.

bentong-air-panas-03

Kami terkejut bahawa tidak ada ramai orang yang biasanya orang ramai datang pada waktu malam sebelum makan malam.

bentong-air-panas-04

Kami tidak kekal lama kerana air tidak begitu panas hari itu. Kami hanya dicelup kaki kami ke dalam kolam dan menikmati pemandangan di sana.

Jika anda memerlukan hentian pit semasa anda dalam perjalanan bersama-sama Karak Highway atau untuk mengelakkan kesesakan lalu lintas, ini boleh menjadi tempat yang ideal untuk anda untuk memeluk sifat Bentong.

Bagaimana untuk pergi ke Kolam Air Panas Bentong Hot Spring:

Keluar dari susur keluar yang pertama ke Bentong (dari Bukit Tinggi to Kuantan). Selepas keluar dari lebuh raya anda akan sampai ke simpang T, belok kiri dan perjalanan untuk beberapa kilometer dan air panas akan terletak di sebelah kanan.

EV World Hotel Bentong adalah hotel yang dekat.

,