Matta Fair 2017

The Matta Fair 2017 akan diadakan dari 17-19 Mac di PWTC Kuala Lumpur dan ini akan menjadi pameran pelancongan utama yang pertama di Malaysia untuk tahun ini kerana ia diadakan dua kali di mana kedua Matta Travel Fair pada akan diadakan pada bulan September. Sebagai pameran pelancongan yang paling popular di negara ini, tiga hari perjalanan besar-besaran yang adil ini akan menarik lebih 100,000 orang dari semua lapisan masyarakat.

Mengapa orang menghadiri Pameran Matta 2017 adalah semata-mata kerana pakej pelancongan yang menakjubkan dan tawaran yang ditawarkan sepanjang pameran itu. Biasanya ada empat bidang utama di sini yang terdiri dari dalam negeri, ASEAN, antarabangsa dan dewan promosi khas, setiap satu khusus untuk kawasan sendiri atau genre.

matta-fair-2017

Terbesar Malaysia perjalanan bermula adil pada jam 10.00 pagi dan berakhir pada jam 9.00 malam dan jumlah anggaran lebih 1000 gerai akan dipamerkan dari agen pelbagai perjalanan, badan-badan pelancongan, hotel dan resort, perkhidmatan berkaitan perjalanan dan banyak lagi.

Apa yang perlu melihat anda di Pameran Matta 2017

2017 akan menjadi tahun yang menarik untuk perjalanan kerana terdapat banyak destinasi baru yang tersedia manakala kebanyakan rakyat Malaysia akan berada dalam pasaran untuk tempat-tempat popular seperti Jepun dan Korea kerana terdapat penerbangan terus ke dalam pelbagai bandar raya di kedua-dua negara-negara utara.

Walau bagaimanapun, Indonesia juga merupakan salah satu destinasi yang semakin meningkat dan dengan mengatakan bahawa, ia tidak biasa Bandung dan Bali Tour Packages anda, tetapi beberapa promosi terbaru oleh Indonesia Pelancongan di mana mereka secara agresif mempromosikan tempat-tempat baru dan menarik seperti Pulau Komodo, Jogjakarta, Lombok, Makassar dan juga East Nusa Tenggara.

Australia dan New Zealand juga telah menjadi salah satu tempat yang mesti dilawati kerana pertukaran mata wang yang menggalakkan berbanding dolar AS, pound British atau Euro, tetapi isu-isu baru-baru ini di Eropah, sesetengah pengguna mungkin telah beralih rancangan percutian panjang mereka ke tempat lain .

New Pakej Pelancongan Destinasi

Sebagai syarikat penerbangan tambang murah telah meningkat laluan penerbangan mereka di peringkat antarabangsa, terdapat banyak pilihan tempat-tempat untuk melawat untuk percutian atau cuti anda. Syarikat penerbangan seperti AirAsia dan Malindo Air telah berhenti agresif pada 2016 di mana destinasi baru dari AirAsia termasuk Mauritius, Luang Prabang, Tehran, Sapporo dan beberapa tempat lain. Ceramah AirAsia terbang kembali ke London juga mungkin pada awal tahun 2017 sehingga diharapkan pakej pelancongan murah London di Matta Fair 2017.

Berita yang lebih besar adalah bahawa AirAsia X merancang untuk memulakan penerbangan ke Hawaii di Amerika Syarikat pada 2017, tetapi tarikh sebenar masih sedang diusahakan oleh itu, jika AirAsia mula terbang ke Hawaii, anda boleh mengharapkan untuk melihat beberapa menarik Pakej Hawaii Travel di Matta Fair 2017.

Malindo Air juga telah memperkenalkan beberapa destinasi baru yang Chiang Mai, Medan, Hanoi dan juga Taipei jadi ini akan membolehkan lebih banyak pilihan untuk pakej ke destinasi ini di Asia. Kebanyakan ejen pelancongan akan menawarkan pilihan untuk penerbangan anda apabila anda menempah pakej ini semasa pameran itu juga.

Packages Malaysia Travel tempatan Dekat Je ‘

Seperti biasa, pakej pelancongan tempatan di Matta Fair sentiasa membuat kesan yang besar kepada para pengguna umum yang promosi pada pakej pelancongan di seluruh Malaysia sentiasa mudah percuma dan lebih murah. Pengguna trend termasuk membeli pelbagai pakej kerana dapat melawat beberapa tempat dan bukannya satu bercuti panjang.

tempat-tempat yang popular adalah pulau, pantai, taman tema dan bandar-bandar untuk makanan, kebudayaan dan membeli-belah. Sebahagian daripada banyak bercakap tentang destinasi di Malaysia termasuk Johor, Langkawi, Sabah dan Sarawak dan Ipoh semakin mendapat perhatian untuk pakej hujung minggu. Di Dewan Malaysia, anda akan mendapati segala-galanya ada, termasuk lembaga pelancongan, taman tema, homestay dan juga hotel dan resort dari pelbagai negeri di Malaysia, setiap individu mempromosikan harta mereka.

Pakej pelayaran di Matta Fair 2017

Salah satu genre pelancongan berkembang adalah pakej pelancongan pelayaran yang telah membuat kesan sejak 2013 dan lebih ramai rakyat Malaysia kini melihat pelancongan pelayaran sebagai salah satu percutian bercuti. Biasanya pakej pelayaran yang paling biasa di Matta Fair akan Star Cruises tetapi dalam tempoh dua tahun yang lalu, Costa Cruises juga telah datang ke dalam permainan yang menawarkan pelbagai pakej dan memberi persaingan yang sihat untuk pelancongan pelayaran di Malaysia.

Bagi mereka yang mencari Pakej Matta Fair Cruise, anda perlu mengambil perhatian terhadap jenis pakej yang ditawarkan dari empat syarikat utama di bawah. Syarikat-syarikat termasuk;

  • Pakej Cruise Star – Paling popular dengan pelayaran singkat di sekitar Malaysia dan Asia Tenggara.
  • Pakej Costa Cruise – Asia Tenggara, Malaysia, Singapura dan Thailand.
  • Pakej Royal Caribbean Cruise – Singapura, Malaysia, Thailand.
  • Pakej Cruise Norway – Eropah, Rest of the World.

Pakej Pelancongan Muslim di Matta Fair 2017

Setiap tahun, lebih ramai pelancong dan lebih Islam seolah-olah melakukan penerbangan jarak jauh bergerak ke tempat-tempat seperti Eropah, Asia Utara, China dan juga Amerika. syarikat-syarikat pelancongan terus datang dengan pakej yang berbeza untuk memenuhi trend ini semakin meningkat pelancongan Muslim. Bagi tahun 2017, Taiwan dan Asia Utara mungkin memihak kepada pengguna tetapi sekali lagi, trend boleh beralih bergantung kepada pengguna permintaan.

20th Century Fox World Theme Park di Genting

Banyak bercakap mengenai taman tema yang dijadual dibuka pada awal 2017 kini telah dijadualkan semula untuk membuka pada akhir tahun 2017. Oleh itu, mereka yang berharap untuk mendapatkan pengalaman pertama di sini perlu menunggu di hadapan pengumuman rasmi pembukaan 20th Century Fox Taman Tema Genting World. Berita itu menyatakan bahawa ini akan menjadi yang pertama di dunia dan di sini di Malaysia, oleh itu ramai yang sabar menunggu pembukaan taman tema baru di Genting.

Walau bagaimanapun, masih terdapat taman tema lain yang akan berada di Pameran Matta menawarkan promosi istimewa dan tiket diskaun atau pakej. Taman tema merangkumi Legoland Malaysia, Sunway Lagoon, Taman Burung KL dan juga Movie Studios Park Animasi baru di Ipoh, Perak yang dibuka pada Disember 2016. Semak gerai taman tema di Dewan Malaysia semasa pameran itu.

Promosi Matta Fair Pakej 2017

Seperti biasa, Pakej Promosi Matta Fair untuk 2017 akan ditentukan oleh permintaan pengguna tetapi pada masa-masa, ejen pelancongan juga akan mengadakan pakej khas ke destinasi tertentu dan menawarkan diskaun untuk mereka. Sesetengah daripada mereka boleh menjadi sangat menarik dan dengan destinasi antarabangsa baru yang ditawarkan oleh syarikat penerbangan tambang murah, salah seorang daripada mereka akan menjadi Packages Matta Fair Mauritius Travel yang akan ditawarkan semasa pameran tersebut.

Untuk kali pertama pergi ke Matta Fair, anda perlu tahu terma dan syarat-syarat yang ditetapkan oleh industri pelancongan kerana anda mungkin keliru apabila ejen-ejen pelancongan mula menggunakan kod tertentu untuk Pakej Promosi Matta Fair. Sila lihat pada mereka dan memahami asas-asas supaya anda akan tahu apa yang mereka merujuk kepada apabila mereka memberitahu kamu perkara-perkara seperti dua untuk pergi dan tanah sahaja.

Matta Fair 2017 Booth Tempahan

Untuk ejen pelancongan yang ingin bertanya mengenai gerai, sila hubungi Matta Malaysia secara langsung untuk maklumat dan harga. Harga gerai Matta Fair dikendalikan oleh pihak penganjur dan anda perlukan untuk perjalanan mereka bulan lebih awal juga. Anda dinasihatkan untuk menghubungi Matta secara langsung untuk melakukan ini dan bukan saya. Saya hanya memberikan maklumat dalam talian. Terima kasih.

Matta Fair 2017
Tarikh: 17-19 Mac
Tempat: Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), KL
Masa: 10:00-09:00
Tiket: RM4.00 Sehari
Kanak-kanak: Di bawah 12 Masuk Percuma

Bagi mereka yang mencari pakej pelancongan berpatutan atau khas, Pameran Matta 2017 mungkin adalah tempat terbaik untuk mencari mereka dan anda mungkin perlu pergi ke sana awal untuk mengelakkan orang ramai super besar dan terbaik untuk melawat pada hari pertama pameran pelancongan di sini di Malaysia.

,