Menara Baiyoke di Bangkok

Dengan 84 cerita Menara Baiyoke adalah satu mercu tanda yang menjulang tinggi unmissable di kawasan Pratunam. The skywalk dengan tingkap melihat besar di tingkat 77 adalah tempat terbaik untuk mendapatkan pemandangan mata burung lantai kaki langit sambil berputar atas bumbung dek pemerhatian di tingkat 84 adalah agak terlalu bising dan panas untuk menjaga pengunjung yang lama. Bayoke kini bangunan tertinggi di Thailand, di 309 meter. Menambah 34,35 meter puncak menara, bangunan ini adalah 343,35 meter dalam jumlah.

baiyoke-tower-01

Baiyoke Tower (menyebut ‘Bayok’) adalah hotel penuaan dibina pada tahun 1998, dan kebanyakannya menjadi daya tarikan dan kompleks membeli-belah semua dalam satu. Kawasan di mana menara berdiri adalah pasar Pratunam yang terkenal dengan seribu kedai menjual pakaian dan pakaian. Ia bukan glamor dan juga boleh menjadi dispappointing sedikit, tetapi itu semua tentang pandangan.

Baiyoke Tower Observation Deck

Ia adalah satu perkara untuk melihat latar langit Bangkok dari tingkap hotel anda, tetapi menonton dari luar dek pusingan ke-84-tingkat sepenuhnya lain. Sehingga atas, angin sejuk, keseronokan, ruang terbuka dan erti kata bahawa anda berada di atas salah satu bangunan tertinggi di Thailand membuat semua perbezaan.

Untuk 300 baht, harga satu T-shirt dari pusat membeli-belah di bawah, anda boleh mendapat akses kepada skywalk di tingkat 77, dek pusingan pemerhatian dan satu minuman percuma (dari pilihan kecil jus buah-buahan, minuman ringan, koktel , bir atau roh). Skywalk, dengan tingkap paparan yang besar di sekeliling dan dikendalikan dengan duit syiling skop tontonan, adalah permulaan kepada apa yang akan datang apabila anda benar-benar mendapatkan ke atas bumbung. Menghadapi empat arah, skywalk yang menawarkan maklumat mengenai mercu tanda, kawasan utama dan lebuh raya merebak di bawah.

baiyoke-tower-night-view

Bergantung kepada masa hari dan bagaimana jelas langit, pengalaman akan berbeza. Matahari terbenam dan waktu malam adalah sangat popular, walaupun pandangan sama-sama hebat di siang hari. Anda mungkin dapat melihat jalan di seberang sungai Chao Phraya di sebelah barat dan selatan. Apabila anda berada di atas dek pusingan, anda boleh menghabiskan banyak masa yang anda mahu, sebelum pergi ke satu tahap untuk menikmati minuman percuma. Seluruh tempat agak lama dan tidak mempunyai pesona semua bar atas bumbung baru dan restoran-restoran di Bangkok, tetapi ini adalah benar-benar tentang mendapatkan pandangan burung yang unik, cuba untuk mengenali tempat-tempat yang biasa di hotel yang jauh atau bahkan anda tinggal di.

baiyoke-tower-two

Baiyoke Tower II Shopping Pengalaman

Selain daripada titik pandangan, Baiyoke Tower II menawarkan enam peringkat membeli-belah. Tetapi tidak mengharapkan glitz dan glam, membeli-belah di kawasan Pratunam memenuhi keperluan borong, jenis pasaran massa pakaian. Daripada jenama dan label berjenama berfikir pakaian yang berpatutan yang baik untuk menyesuaikan diri mengikut persekitaran dan bukannya kerana membuat kenyataan fesyen. Anda tidak perlu untuk membeli dalam jumlah yang besar kerana harga sudah sangat murah walaupun anda membayar harga runcit untuk keping tunggal. Kebanyakan kedai-kedai akan menawarkan diskaun apabila anda membeli tiga atau lebih item.

Berbanding dengan Menara Baiyoke berhampiran dan Pasar Pratunam, Baiyoke Tower II membeli-belah menawarkan pelbagai lebih untuk lelaki dan jenis indie pakaian. Arnoma Hotel pula tidak jauh daripadanya.  Tahap bawah tanah kedua adalah menarik, kerana ia mempunyai semua jenis grafik dicetak kemeja-T dibayangkan, sama ada watak kartun, logo kelab bola sepak, wanita bogel grafik, jenis logam berat, lambang rock, reggae gaya, corak sulaman, mengikat pewarna, dan banyak lagi. Aksesori seperti beg, manik, rantai, topi, tali pinggang dan lebih kemeja-T boleh didapati di tingkat empat.

Bayoke atas bumbung
Waktu dibuka: 10: 00-22: 30 (skywalk dan pemerhatian di atas bumbung dek)
Lokasi: Ratchaprarob Soi 3, Pratunam
Julat Harga: THB 300

 

,