Pasar Pratunam di Bangkok

Pasar Pratunam (Pratunam Night Market) merupakan pasaran utama menjual pakaian, kasut, dan aksesori fesyen pada harga borong. Memasuki lorong-lorong kecil dan jalan-jalan kecil yang cukup padat dan anda akan mendapati diri anda di tengah-tengah pakaian-maze. Harga yang sangat murah, dan kebanyakan kedai menawarkan harga runcit untuk keping tunggal.

pratunam-night-mrket-01

Terletak di persimpangan Ratchaprop dan Petchburi jalan (sebelah Amari Watergate Hotel), Pratunam Pasar Borong dipenuhi dengan kedai-kedai dan gerai-gerai kecil yang mengalir ke kaki lima dan melanjutkan sehingga ke Baiyoke Towers I dan II Menara Baiyoke pada Ratchaprarop Soi 3 yang dekat dengan Baiyoke Boutique Hotel.

Lebih daripada pengalaman membeli-belah, pasaran menawarkan rendaman dalam cara hidup tempatan – vendor bekerja mesin jahit mereka, pembungkusan dan Mengeluarkan mesin dari bungkusan perintah, cart troli atas dan ke bawah lorong sempit, dan menjerit gosip di antara satu sama lain kerana kekurangan satu perkara yang lebih baik lakukan. Ia menawarkan gambaran yang nyata ke dalam apa belanja yang digunakan untuk menjadi seperti sebelum pusat membeli penghawa dingin.

pratunam-night-mrket-02

Kedai-kedai dan gerai-gerai penjual di Pasar Pratunam memaparkan semua jenis pakaian, dari seluar pendek, kemeja-T, pakaian malam formal, sut, jaket musim sejuk untuk pakaian pelik dan pakaian. Seksyen yang lebih dekat dengan Petchaburi Road mempunyai kepekatan besar pakaian mewah dan pakaian bersulam (labuci think, bulu dan manik).

Lebih dalam, lebih dekat ke Baiyoke Tower I, koleksi menjadi kurang mewah tetapi lebih sesuai untuk dipakai setiap hari. Fesyen moden seperti jeans, bikini, lucu baju-T dan seluar safari terdapat dalam lorong bertentangan pintu masuk Baiyoke Suite Hotel.

Di seberang Pasar Pratunam, Baiyoke Tower Saya menawarkan lima tingkat pakaian yang sama dan segelintir yang baik kedai-kedai menjual aksesori seperti totes kulit, tali pinggang, barang kemas palsu, kasut wanita dan topi besbol. Bangunan ini adalah berhawa dingin, sekali gus menjadikan ia melarikan diri bagus dari panas tengah hari.

pratunam-market-01

Baik untuk mengetahui tentang Pasar Pratunam

Pasar Pratunam – dan pemborong yang datang untuk mendapatkan bekalan mereka – sasaran lower- kepada pembeli berpendapatan rendah-sederhana, dan dengan pasaran luar yang lain di Bangkok, harga mencerminkan kualiti. Kedai menawarkan harga borong apabila anda membeli tiga keping atau lebih, walaupun membeli keping tunggal tidak akan dikenakan bayaran yang banyak lagi. Selain itu, tawar-menawar boleh diterima, walaupun anda hampir tidak perlu – perkara sudah sangat murah.

Beberapa peraturan ibu jari: Tiada pertukaran, tidak mencuba dan tiada pembayaran balik. Apabila anda melihat item jenama-nama, mengharapkan, pada terbaik, salinan.

Pasaran sendiri dibuka 24 jam, tetapi dinamik adalah berbeza sepanjang hari. Kedai runcit dibuka pada kira-kira jam 10:00 hingga 21:00, tetapi sekali lagi ini mungkin berbeza-beza. Bagi pengunjung dan pembeli, masa terbaik untuk pergi adalah 11:00-20:00.

Buka: 24 jam (kedai runcit dibuka dari jam 10:00 – 21:00)
Lokasi: Persilangan Ratchaprop dan jalan Petchburi ke Ratchaprarop Soi 3

Waktu dibuka: 24 jam (kedai runcit dibuka dari jam 10:00 – 21:00)
Lokasi: Persilangan Ratchaprop dan jalan Petchburi ke Ratchaprarop Soi 3

,