Nova Highlands Resort and Residence Cameron Highlands

Nova Highlands Resort and Residence, sebuah hotel yang terletak secara strategik di Kea Farm, Brinchang, Cameron Highlands. Ia mungkin bukan hotel yang terbaik di Cameron Highlands, dan mereka menerima ulasan bercampur-campur dari blog dan laman web yang berbeza. Tetapi memandangkan lokasi, harga dan kemudahan, ia masih dicadangkan, sama ada untuk pasangan atau keluarga.

Nova_Highlands_Resort_front_view_01

Kami mempunyai penginapan 2D1N di Nova semasa percutian kami ke Cameron Highlands minggu lalu. Suite Satu Bilik adalah mahal, lebih RM370 kerana CNY musim puncak. Semakan melalui Agoda, harga untuk jenis bilik yang sama adalah kurang daripada RM250 setiap malam semasa hari biasa, jadi masih OK. Untuk pilihan keluarga, terdapat juga 2 bilik tidur suite, suite 3 bilik tidur dan penthouse yang boleh menampung sehingga 8 pax.

Nova_Highlands_Resort_side_view_01

Pengalaman kami tinggal bersama Aranda Nova tidak baik sangat, tidak terlalu teruk sama ada. Kami suka lokasi, yang menyediakan akses mudah untuk kebanyakan tempat di Cameron Highlands. Ia terletak di dalam kawasan Cameron Square, pusat beli-asas yang lengkap dengan restoran-restoran seperti Old Town White Coffee, Teh Tarik Place, Hometown Steamboat; Watson farmasi; 7-11 kedai yang mudah dan Muzium 3D.

Bilik yang besar, kira-kira 48 sqrm, lengkap dengan ruang tamu, pantri, bilik basuh dan bilik tidur kubik.

Nova_Highlands_Resort_room_view_01

Cantik Ruang tamu. Televisyen menawarkan saluran TV banyak, sofa yang selesa dan balkoni untuk menikmati pemandangan dari tingkat tinggi. Hanya satu perkara, meja kopi agak kotor, terutama di belahan.

Nova_Highlands_Resort_room_view_02

reka bentuk bilik tidur moden, sesuatu yang perlu diberi perhatian. Daripada memisahkan bilik dengan hanya sejuk keras dinding, Nova Highland Resort and Residence menggunakan tingkap kaca dari lantai-ke-siling dan langsir, membuat ia kelihatan seperti kubik a. Lebih baik jika katil boleh menjadi lebih selesa, dan mempunyai selimut katil tebal.

Nova_Highlands_Resort_toilet_view_01

Tandas dikerat ke kawasan kering dan basah, agak luas juga. pengering rambut, tuala, berus gigi & ubat gigi, topi mandi, syampu dan mencuci badan yang cukup bersedia, sama seperti hotel biasa.

cameron_taman_rama_rama

Sebelah hotel adalah pesta ria mini, dan terkenal Ee Fung Gu Bee Farm hanya lebih bawah jalan. Taman rama-rama hanya 2-minit berjalan kaki, hebat untuk aktiviti siang hari.

Pendek kata, penginapan agak boleh diterima untuk 2 orang, lebih sesuai untuk keluarga. Bagi pasangan, kami mencadangkan untuk mencuba Snooze Hotel atau Snooze Too Hotel di kawasan bandar dikelilingi oleh banyak restoran steamboat, jika mereka masih tidak penuh. Tetapi tempat letak kereta boleh menjadi sukar di sana.

Kelebihan:
1. Banyak parkings kerana ia dikaitkan dengan Cameron Square Mall
2. Akses mudah ke banyak tempat pelancongan
3. Seterusnya untuk Butterfly Farm, Ee Fung Gu Bee Farm
4. 10 minit memandu dari Lavender Farm
5. funfair mini sebelah Nova
6. Makanan untuk makan di Cameron Square hanya di bawah hotel, seperti Old Town White Coffee, Home Town Steamboat dan Teh Tarik Place
7. 7-11 kedai yang mudah dan Watson farmasi
9 . Muzium terletak dalam bangunan yang sama
9. Pasar Malam Brinchang hanya 4KM jauh
10. luas, reka bentuk bilik moden

Keburukan:
1. Secara keseluruhan keperluan kebersihan yang perlu diperbaiki
2. Tandas mempunyai bau yang tidak menyenangkan

Nova Highlands Resorts & Residence

Alamat:
The Square & Retreat,
Jalan Aranda Nova,
Kea Farm, Brinchang,
39100 Greencow, Cameron Highlands,
Pahang Darul Makmur.

Hubungi:
+6019 -568 9208 (Reservation)
+6019 -596 4208 (Sales Enquiry)
Faks: +6 05-496 8801
E-mel: aranda.nova.cameron@gmail.com
Laman Web: http://aranda-nova-cameron.com/

Kadar Promosi

 

,
One comment to “Nova Highlands Resort and Residence Cameron Highlands”
  1. Pingback: Time Tunnel Museum Cameron Highlands | Our Memory

Comments are closed.