Time Tunnel Museum Cameron Highlands

Time Tunnel Museum, tarikan pelancong yang telah wujud lama di Brinchang, Cameron Highland untuk seperti 10 tahun. Malu pada kita, kerana kita hanya tahu mengenai tempat ini menarik semasa lawatan baru-baru ini kami ke Cameron. Haha .. takpa, lebih baik lewat daripada tidak pernah pergi.

Time_Tunnel_Museum_Cameron_01

Lokasi Muzium Terowong Masa agak strategik, berturut-turut sama dengan Kok Lim Strawberry Farm. Anda boleh melihat ia bersebelahan dengan jalan utama apabila anda datang dari Tanah Rata. papan tanda besar supaya anda tidak boleh ketinggalan, melainkan anda memandu jalan lalu terlalu cepat dan tidak memberi perhatian kepada kedai-kedai di sekeliling anda.

Time_Tunnel_Museum_Cameron_02

Dengan bangganya dibuka oleh Encik See Kok San, yang tinggal tempatan di Cameron Highlands, Muzium Terowong Masa mempamerkan bukan sahaja koleksi berharga, tetapi juga galeri Cameron Highlands garis masa sejarah.

Time_Tunnel_Museum_Cameron_03

Time_Tunnel_Museum_Cameron_05

Koleksi lama dekad, ada yang kami telah lihat sebelum semasa masa zaman kanak-kanak, manakala ada yang tidak.

Barang-barang ini dipamerkan diangkut kita kembali kepada zaman dahulu, orang-orang ketika nenek kami masih menggunakan arang untuk memasak secawan teh. Lebih ratusan barang fesyen lama dan jika anda membawa datuk nenek dan ibu bapa anda ke atas, mereka dengan senang hati mungkin memegang tangan anda dan memberitahu anda: Saya tahu ini, rumah saya digunakan untuk mempunyai ini … Saya masih menyimpan ini di rumah … bla bla bla.

Time_Tunnel_Museum_Cameron_07

Ia adalah menyeronokkan melihat mereka kenang semua perkara lama yang baik bahawa anda sudah tidak melihat di bandar moden hari ini. Kami mendapat pengetahuan juga. Seperti yang kita berjalan ke lorong memori, kita dapat melihat vintaj barangan lain, jenama botol, tin, peralatan elektrik, barangan meja, peralatan memasak dan sebagainya.

Harga tiket untuk memasuki Muzium Time Tunnel Cameron Highland adalah RM6 untuk dewasa, RM4 untuk kanak-kanak (harga Feb 2017). Keseluruhan kawasan adalah tidak besar, menghabiskan masa kira-kira 1 hingga 2 jam. Jika anda benar-benar mahu mempunyai rupa yang teliti di atas sekeping setiap item, menimbulkan dan mengambil gambar, anda mungkin mahu untuk menghabiskan masa yang lebih lama di sana.

Time_Tunnel_Museum_Cameron_04

Time Tunnel Museum

Alamat:
(* Sebelah Kok Lim Strawberry Farm)
UT / MR / F-255, Jalan Sungai Burong,
39100 Brinchang,
Cameron Highlands, Pahang.
Waktu Operasi: 09:00-18:00
Bayaran masuk: RM6 bagi setiap orang dewasa, RM4 setiap kanak-kanak

,