Shopping di Kuala Lumpur, Bukit Bintang

KL adalah lebih dikenali sebagai destinasi membeli-belah kerana ia menawarkan pelbagai jenis barang dan jenama dengan harga yang kompetitif. Pada tahun 2012, CNN Travel mengundi KL sebagai bandar membeli-belah keempat terbaik di dunia. Kemudahan yang terdiri daripada pusat-pusat membeli-belah mewah dan kompleks untuk bazar dan pasar malam yang menawarkan kebas satu lagi pilihan yang sangat menarik daripada koleksi tempatan dan label antarabangsa. KL pengalaman membeli-belah selalu hubungan sulit menarik yang menawarkan pelbagai pilihan dan yang sering datang pada tawaran-tawaran yang hebat.

blog-pavilion-01

Waktu perniagaan bagi pusat membeli belah dan kompleks adalah 10:00-22:00 samping bahagian menghadapi malam – di bahagian-bahagian tertentu seperti Petaling Street, walaupun tengah malam – jadi anda boleh mengambil masa anda memburu hadiah dan tawaran.

Satu perayaan tidak-to-be-terlepas ialah Malaysia Jualan Mega – diadakan tiga kali setahun – di mana barang-barang dan barang-barang datang pada harga batu-bawah. Juga, perlu lihat pada lencana berpatutan pada beberapa jenama tempatan – tanda yang diberikan kepada perniagaan yang menawarkan barangan dan perkhidmatan bernilai tanpa mengenakan harga terlalu tinggi.

Akhir sekali, Kad kredit diterima hampir di mana sahaja.

Bukit Bintang Street

Bukit Bintang tylized sebagai Bintang Walk atau Starhill, kedua sebagai terjemahan nama Melayu) adalah nama daerah membeli-belah dan hiburan di Kuala Lumpur, Malaysia. Ia merangkumi Jalan Bukit Bintang dan kawasan sekitarnya serta-merta. Kawasan ini telah lama menjadi tali pinggang runcit paling menonjol Kuala Lumpur yang merupakan rumah kepada banyak pusat membeli-belah mercu tanda, kafe al-fresco, bar angkuh, pasar malam, dan juga tempat makan penjaja-jenis. Kawasan ini popular di kalangan pelancong dan penduduk tempatan, terutamanya di kalangan belia. Sebahagian daripada Bintang Walk ditetapkan sebagai “Arab Street”. Antara hotel yang dekat adalah seperti Furama Hotel Bukit Bintang, di mana terletak di lokasi yang strategic.

CapSquare (Capital Square)

PIKOM ICT Mall CapSquare ia merupakan sebahagian daripada pembangunan CapSquare bersepadu di dalam bandar. Pemaju hartanah Bandar Raya Development Bhd telah meletakkan kompleks runcit, Pusat CapSquare sebagai pusat runcit ICT dipanggil PIKOM ICT Mall CapSquare berikut perkongsiannya dengan PIKOM, Persatuan Komputer dan Multimedia Industri. PIKOM ICT Mall CapSquare adalah di tengah-tengah kawasan Kuala Lumpur tengah bandar yang terletak dalam “pendek” jauh dari Masjid Jamek dan LRT Dang Wangi stesen di laluan LRT Kelana Jaya (lebih dekat dengan Dang Wangi), dan juga Bukit Nanas dan Medan stesen Tunku pada garis KL Monorail (jarak lebih kurang sama).

PIKOM ICT Mall CapSquare, dengan sejumlah 84.299 kaki persegi termasuk 102 kiosk ruang runcit, telah ditubuhkan untuk menawarkan pelbagai terkini barangan pengguna IT, selain demonstrasi untuk pelbagai produk dan perkhidmatan dan promosi lain, termasuk lawatan oleh jenama selebriti duta. Kemudian tantalise selera anda dengan pelbagai kami gerai makanan sebagai pusat membeli-belah menawarkan pelbagai menarik F & B penyewa dengan campuran pelbagai restoran.

Berjaya Times Square

Terletak di Jalan Imbi, betul-betul di tengah-tengah Kuala Lumpur, Berjaya Times Square adalah 7.5 juta persegi pusat membeli-belah kaki di Malaysia yang menempatkan lebih 1,000 lot kedai, taman tema, panggung wayang dan banyak lagi. Sama ada anda mencari untuk pengalaman membeli-belah yang sangat baik, penginapan mewah, kemudahan perniagaan, dan restoran, Berjaya Times Square mempunyai segala-galanya di bawah satu bumbung.

Fahrenheit 88

Hayati pengalaman membeli-belah baru di Fahrenheit88, bertenaga dan ikonik destinasi membeli-belah terbaru Kuala Lumpur kerana orang bandar muda. Bakal menjadi nadi baru di bandar, Fahrenheit88 adalah lambang baru budaya belia dengan lebih daripada 250 kedai-kedai runcit berlabuh oleh kedai utama UNIQLO yang pertama di Malaysia, F & B kawasan panas dan pusat hiburan yang merangkumi lebih tujuh tingkat ruang membeli-belah. Mengejar penemuan paling panas bermula di sini.

Lot 10 Pusat Membeli-belah

Lot 10 adalah sebuah kompleks membeli-belah dalam membeli-belah dan hiburan di pusat Kuala Lumpur, Bintang Walk. Ia berfungsi yang kaya dan ia adalah sama dengan membeli-belah bertaraf tinggi yang lain bandar ini seperti Avenue Kelima atau Knightsbridge pada 1990-an

 

 

 

,