Top 10 yang dapat dilaksanakan dan perlu Lihat di Bandung

Bandung pasti tempat yang terkenal di Indonesia dan untuk pelancong yang telah ke Jawa pasti. Ramai penduduk tempatan akan mencadangkan untuk pergi ke sana untuk membeli-belah, makanan dan penangguhan sejuk. Ia adalah destinasi hujung minggu yang popular bagi mereka yang ingin melarikan diri dari hiruk-pikuk Jakarta. Ramai pelancong akan mengatakan mereka mempunyai pengalaman terbaik Indonesia di sini.

Di sini makanan yang murah dan lazat, perkara-perkara yang adalah tarikan murah dan dalam pelbagai besar dan penting Indonesia adalah berdekatan. Oleh itu adalah tidak menghairankan bahawa tempat seluruh berkembang di seluruh industri pelancongan supaya datang ke sini dan bersenang-senang. Untuk penginapan, anda boleh kunjungi hotel di bandung.

Berikut adalah mengambil kami Top 10 Perkara yang boleh dilakukan dan Mesti Lihat di Bandung:

Perkara Top to do di Bandung

Shopping di kedai-kedai kilang
Saya tidak membesar-besarkan di sini, tiada siapa yang kembali dari Bandung dengan tangan kosong. Terutamanya jika anda pergi ke kedai-kedai kilang di Jl Riau atau Jl Dago, anda akan menemui semua permata tersembunyi pakaian yang berkualiti, kasut, beg dan segala-galanya dalam pelbagai jenama terkenal. Semua item yang anda dapati di sini berada dalam keadaan baik, jenama baru tetapi pada separuh harga!

Matahari terbenam tangkapan di The Valley
Jika anda mencari satu lagi pilihan untuk makan di Bandung, anda boleh memilih untuk pergi ke The Valley untuk makan malam. Restoran Barat yang terletak di puncak bukit dengan pemandangan matahari terbenam yang menakjubkan. Makanan yang baik juga, jadi menikmati makanan anda sambil menonton matahari terbenam di atas kota Bandung.

Makan di Kampung Daun
Salah satu restoran terbaik di Bandung, pelancong ramai datang ke sini untuk suasana yang santai dengan pondok buluh, sungai dan air terjun. Makanan tidak amat lazat tetapi ia adalah meluas dan murah. Datang ke sini untuk pengalaman keseluruhan menikmati masakan Indonesia dalam suasana luaran yang selesa dan tenang.

Hilang dalam Pasar Baru
Ini lambang pasaran Indonesia di Bandung, anda boleh tersesat di sini dan mencari segala macam perkara yang menggembirakan anda. Pelancong datang ke sini untuk mendapatkan sumber untuk kain dan cenderamata. Harga di sini adalah sukar dipercayai terlalu terutamanya jika anda mempunyai kemahiran tawar-menawar khas. Walaupun tidak menjaga barang-barang anda sebagai tempat ini benar-benar sesak.

Nikmati prestasi muzik di Saung Angklung Udjo
Ini persembahan muzik tradisional merupakan salah satu cara terbaik untuk meneroka budaya Indonesia. Ia adalah menunjukkan 2 jam daripada beberapa bahagian termasuk pertunjukan wayang, tarian topeng, prestasi Angklung dan menari dengan anak-anak kecil.

Berjalan di luar jalan dipukul untuk mencari teres beras
Bagaimana seseorang boleh datang ke Asia dan tidak kagum dengan menjulang tinggi teres beras. Tidak diketahui banyak, Bandung sebenarnya yang mempunyai sawah padi bergolek dan beberapa teres padi di kawasan tanah tinggi. Rasuah tempatan untuk memberitahu anda lokasi itu dan ketua di sana untuk masa yang menyegarkan jiwa. Ada satu nampaknya dalam CIWIDEY!

Atas Apa yang perlu Lihat di Bandung

Kawah Putih

bandung-kawah-putih
Sudah pasti di bahagian atas senarai tarikan untuk tasik menarik disetiap indah seolah-olah yang dinyatakan dalam filem. Ia adalah 2 jam perjalanan dari pusat bandar Bandung dan di tanah tinggi itu. Tempat ini penyejukan tetapi waspadalah terhadap selaran matahari kerana ia masih benar-benar cerah di sini tanpa rasa ia. Ini adalah tasik sulfurik kerana ia adalah dari kawasan keseluruhan volcano.The boleh diterokai dalam masa 30 minit.

Tangkuban Perahu

bandung-tangkuban-perahu
Kira-kira 1.5 jam dari Bandung, ia masih belum kawah lain dari gunung berapi Indonesia yang bernilai lawatan kerana takut semata-mata pandangan dari atas. Ini mungkin kedua terbaik untuk Kawah Putih tetapi masih layak untuk dikunjungi.

Villa Isola
Dibina oleh seorang jutawan Itali dan bertenggek di bahagian utara Bandung menghadap pemandangan bandar di selatan.

Gedung Sate
Dibina dan digunakan oleh syarikat-syarikat Belanda, adalah popular untuk hiasan makanan sate itu. Ia mempunyai 6 perhiasan yang melambangkan 6000000 guldens. Kini ia digunakan sebagai pejabat gabenor Jawa Barat. Nasib baik, tempat yang dibuka kepada orang ramai dan jangan lupa untuk mempunyai sejuk yang baik dan minum di tingkat atas sambil menghadap bandar.

Gedung Merdeka
Satu lagi keajaiban seni bina dibina untuk kaya sebelum ini dan kemudian dipopularkan kerana menganjurkan persidangan Asia-Afrika yang pertama. Walaupun tidak banyak tarikan tetapi layak untuk kita lihat jika anda berada berdekatan.

Tidak ada ia, baik dari apa yang Bandung tawarkan dari segi perkara untuk dilakukan dan tempat tarikan untuk melihat. Anda akan memukau bagaimana anda boleh menikmati diri anda begitu banyak tanpa benar-benar benar-benar menghabiskan banyak, terutama baik untuk pelancong bajet yang backpacking di Indonesia, walaupun membawa banyak perkara selepas membeli-belah adalah cerita lain sama sekali! Adakah membaca panduan perjalanan Bandung Guide kami untuk maklumat lanjut.

,