Phuket dengan kanak-kanak: apa pantai yang terbaik?

Suka atau tidak, Phuket sering dikaitkan rapat dengan kawasan terkenal di Patong, salah satu tempat pihak yang paling terkenal di Asia. Tetapi bersyukur kerana, terdapat banyak lagi untuk Phuket daripada Patong. Malah, terdapat banyak kawasan pantai yang sesuai untuk kanak-kanak, di mana seluruh keluarga boleh berehat dan menikmati matahari, pasir, dan hangat, air biru.

patung-beach-01

Phuket adalah sebuah pulau yang besar, cukup besar bahawa ia tidak merasa seperti sebuah pulau di semua. Malah, ia adalah pulau terbesar di Thailand, dan wilayah yang tersendiri. Terdapat banyak bandar-bandar, jalan raya, tarikan, aktiviti air dan pantai kursus untuk melihat dan meneroka. Malah, terdapat banyak bahawa ia boleh mengelirukan untuk bekerja di luar kawasan pantai yang adalah yang terbaik untuk keluarga. Berikut adalah kajian semula beberapa kawasan pantai yang paling popular dan apa yang mereka tawarkan.

Surin

Terletak 15 km di utara Patong, Surin Beach merupakan pilihan yang terbaik untuk keluarga. Pokok memisahkan hotel di sini dari hamparan indah pasir putih dan memberi pantai rasa yang lebih terpencil. Bagi mereka yang memilih untuk meneroka pantai dengan berjalan kaki, restoran gaya-Thai kecil dan kafe dot landskap dan membuat untuk berhenti rehat indah. Sebaik sahaja anda mencari tempat yang sempurna untuk ruang tamu, anda boleh menyewa kerusi dan payung untuk hari itu daripada salah satu daripada kedai-kedai untuk bayaran yang kecil. Keputusan: Dengan banyak pasir lembut, limpah kurnia pilihan makanan, dan beban untuk meneroka, Surin adalah bernilai melihat.

Kalim

Pantai Kalim adalah di utara Patong, dan merupakan pilihan yang baik bajet itu hanya di luar drag utama. Tidak banyak hotel dan pusat peranginan di kawasan ini supaya ia tidak begitu sesak, tetapi ini bermakna bahawa ia tidak mempunyai pilihan yang tidak berkesudahan untuk minum dan makan yang ditemui di Patong. Pantai ini adalah kecil, jadi jika pantai, besar indah adalah penting, kawasan ini tidak perlu dipertimbangkan. Keputusan: Baik untuk keluarga yang ingin untuk mencelup kaki mereka ke dalam bahagian-bahagian yang menarik di Phuket, tetapi yang ingin cara yang mudah untuk berundur ke kawasan yang kurang bertenaga.

Karon

Pantai Karon adalah pantai yang indah, panjang, dan bukan lagi overdeveloped di selatan Patong. Menghadapi pantai adalah rentetan pusat peranginan, restoran dan kedai-kedai di jalan utama, yang anak-anak akan suka untuk menyemak imbas. Karon adalah yang kedua paling popular di kawasan pantai di Phuket, walaupun ia tidak merasa seperti itu terima kasih kepada pantai yang begitu besar dan pusat peranginan yang agak tersebar di sepanjang jalan utama. Ia adalah pantai yang besar untuk keluarga kerana semua yang anda perlukan adalah di sana, ditambah dengan pasir putih dan air cetek yang besar untuk anak. Kemudahan-kemudahan seperti restoran dan kedai-kedai yang agak tersebar walaupun, jadi bersiaplah untuk sedikit berjalan kaki dan / atau menjalankan jika anda hendak pergi berjalan dengan anak-anak muda. Keputusan: Perfect, tetapi bersedia untuk melakukan sedikit berjalan!

Kata

Pantai Kata adalah pantai sawit dibarisi cantik di selatan Pantai Karon. Terdapat banyak ruang untuk menyebar dan membina istana pasir dan air adalah selamat untuk kanak-kanak muda untuk berseronok di. Pada hujung utara pantai, terdapat juga beberapa snorkeling besar. Terdapat banyak resort untuk dipilih dalam bidang ini. Kata tidak dapat ditakluki oleh pelancong, tetapi ada orang yang cukup di seluruh bahawa terdapat pelbagai yang baik restoran dan kedai-kedai. Keputusan: pilihan yang hebat untuk keluarga yang ingin banyak kemudahan seperti di pantai-pantai yang lebih besar, tetapi tidak mahu dibanjiri dengan pelancong sama ada.

Nai Harn

Nai Harn Beach, yang terletak di hujung selatan Phuket, adalah salah satu pantai tercantik di pulau itu, yang menawarkan beberapa hebat, air biru. Nai Harn adalah jauh lebih kecil dan kurang pelancong daripada kawasan-kawasan lain, tetapi ia juga sedikit perjalanan untuk sampai ke. Tidak banyak pusat peranginan berhampiran pantai dan jumlah yang agak rendah daripada restoran-restoran dan kedai-kedai yang menjalankan apa-apa tetapi asas-asas, yang perlu diambil kira apabila pembungkusan untuk hari itu. Keputusan: kawasan pantai yang besar untuk keluarga yang ingin lari dari orang ramai ketika masih mampu untuk mengambil beberapa perkara asas yang anak-anak perlu berseronok.

,