Nilai RM turun tanpa henti, 9 negara kini bernilai untuk cuti anda

RM sentiasa menurunkan nilai, bagi orang-orang yang perjalanan ke luar negara adalah benar-benar sakit kepala.

Ingin melancong ke luar negara, tetapi menyusut nilai ringgit yang begitu banyak, anda tidak akan merasa berbaloi?

Orang berpengalaman mungkin telah dapat menjimatkan wang untuk perjalanan ke luar negara dalam jumlah dolar, dan jika anda telah berbuat demikian, maka tahniah untuk anda, dolar dari titik terendah ringgit, telah meningkat sebanyak 25%. Kadar pertukaran dolar bagi kebanyakan negara-negara yang kuat, ini sebahagian daripada orang-orang yang melakukan perjalanan di luar negara tidak menjadi masalah.

Kami adalah yang paling biasa dengan negara-negara seperti Thailand, Singapura, Taiwan, Hong Kong, Korea Selatan, China dan berita buruk yang lain adalah bahawa negara-negara ini adalah kadar pertukaran yang lebih kukuh daripada negara itu kini pergi ke negara-negara akan menjadi lebih mahal daripada di masa lalu, apalagi Amerika Syarikat.

Hei, bagaimana juniechen.com dah menjadi tapak ekonomi? Tidak, kami hanya akan melihat hari ini, ringgit lemah apabila, apa yang negara adalah bernilai pergi.

1. Negara-negara euro

blog-nilai-ringgit-01

Rakan-rakan yang ingin melancung ke Eropah, kini anda boleh disusun, kini menghampiri 10 tahun ringgit berbanding euro kepada titik tertinggi, dan Eropah untuk membuat kuantitatif pelonggaran euro lebih murah.

2. Australia

blog-nilai-ringgit-02

Ini adalah salah satu negara yang saya tidak sangka, dan kini kadar pertukaran RM2.80 + untuk AUD1, secara relatif, adalah cukup berbaloi.

3. Kanada

blog-nilai-ringgit-03
Berbanding dengan Amerika Syarikat, Kanada, kadar pertukaran daripada jiran-jirannya telah sedikit berubah, tetapi trend telah menjadi lebih mahal.

4. Brazil

blog-nilai-ringgit-04
Brazil mahu rakan, dan sekarang Brazil Yuan palung Real dekad yang lalu.

5. Mexico

blog-nilai-ringgit-05

Selepas Brazil, anda juga boleh pergi ke Mexico, dan dia kadar pertukaran adalah berhampiran dengan bahagian bawah. (Argentina adalah bahagian bawah, tetapi peningkatan terkini terhadap RM)

6. Afrika Selatan

blog-nilai-ringgit-06

Afrika Selatan tidak teragak-agak untuk pilihan perjalanan yang baik, tetapi juga dalam kadar pertukaran ringgit yang bawah.

7. Indonesia

blog-nilai-ringgit-07

Rupiah Indonesia Ringgit Malaysia turun naik kadar pertukaran tidak dihidupkan, jika negara itu mahu menghampirinya Indonesia adalah pilihan yang baik!

8. Jepun

blog-nilai-ringgit-08

Walaupun ringgit berbanding yen yang muncul titik tertinggi pada bulan Oktober lalu telah turun banyak sekarang, Jepun juga merupakan salah satu yang baru-baru ini sangat berbaloi untuk pergi negara.

9. Malaysia

blog-malaysia-sabah-travel

Yang terakhir, sudah tentu, pengangkutan tempatan, bebas daripada pengaruh kadar pertukaran (tetapi tidak lama lagi akan terjejas oleh GST).

Sudah tentu, negara baru sahaja disenaraikan di atas pertukaran Perubahan sebagai pertimbangan, untuk pertimbangan berbelanja dalam negara dalam bilik.

Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai satu pemikiran yang dalam perjalanan ke tempat-tempat ini, di masa yang baik. Untuk semakan hotel di Malaysia, klikan link.

 

,